Ченгетата явно имат голям проблем с вежливото си отношение към

...
Ченгетата явно имат голям проблем с вежливото си отношение към
Коментари Харесай

Само във Фрог! Карат ченгетата по два пъти да обещават, че ще са вежливи и няма да искат рушвети

Ченгетата очевидно имат огромен проблем с вежливото си отношение към хората и взимането на рушвети, откакто ги карат да се подписват по едно и също време под Етичния кодекс и „ Харта на клиента ”. Двата документа са идентични по своя темперамент и касаят по какъв начин би трябвало да се държат чиновниците на вътрешното ведомство към обществото. Етичният кодекс е въведен от 2014 година, до момента в който „ Хартата на клиента” е последното встъпление от февруари т. година, демонстрира инспекция на Фрог нюз. В нея са залегнали „ Стандарти за административно обслужване”. Според тях чантаджиите в униформа би трябвало да бъдат вежливи и общителни към нас. Иска се да са почтени и обективни, както и да ни дават ясна, цялостна и точна информация.

Нужно е още да демонстрират професионализъм и непоносимост към корупционните прояви. Ченгетата се питат за какво в този момент ги карат да се разписват под подобен документ, откакто същите условия са залегнали в Етичния кодекс. Униформените даже вършат прилика с обещанията, които са залепени на множеството таксиметрови коли, където написа: „ От нас можете да очаквайте ". Интересното е, че в хартата на Министерство на вътрешните работи е копирано съвсем същото: „ Вие можете да очаквате от нас”. Предполага се, че концепцията напълно е взаимствата от такситата.

Припомняме ви, че при въвеждането на Етичния кодекс, Министерство на вътрешните работи си направи величествен пиар. На обществото бе обяснено, че служителите на реда ще имат тотално друго отношение към нуждаещите се. Не е ясно за какво четири години по-късно на ченгетата им се постанова и в различен документ да се „ кълнат”, че ще бъдат благи и положителни експерти.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР