Ченгетата, участвали в разплитането на зловещото престъпление, посрещат с усмивка

...
Ченгетата, участвали в разплитането на зловещото престъпление, посрещат с усмивка
Коментари Харесай

90 000 лева стоят в основата на убийството на красивата Евгения

Ченгетата, взели участие в разплитането на злокобното закононарушение, посрещат с усмивка оправданията на Орлин, че 33-годишната жена е умряла след безразсъден случай по време на фамилен скандал. Тази теза се опита да пробута в съда ревнивецът-убиец. „ Едва ли има човек, който виждайки, че брачната половинка му си удря главата в ръба на долап, няма да повика кола за спешна помощ, а ще натъпче тялото й в куфар, с цел да го захвърли в пущинака “, разяснява криминалист.

 

В обвинителния акт също няма подозрение, че убийството е авансово планувано. Затова прокурорът по делото упорства удушвачът Орлин да получи доживотна присъда. Тежко наказване грози и неговия татко, някогашният чиновник в ДАНС – Пламен Владимиров, упрекнат за помагачество при заличаването на следите и изхвърлянето на натрупа. Освен раните от душене по врата на Евгения държавните обвинители са се добрали до чат във фейсбук, в който Орлин признава на собствен другар какво се кани да извърши.

 

„ Идва ми да я запаля. Ако някой желае да ти вземе колата и къщата, ти няма ли да искаш да го запалиш? “, написа седмици по-рано Орлин на своя приятел. От диалога излиза наяве, че към този момент е прежалил изневерите на Евгения, само че алчността му не го е напуснала и не желае да дели фамилното имане с половинката си след раздялата им.

 

Месеци преди убийството Орлин и Евгения си купуват нов апартамент. Повечето от 90-те хиляди лв. са взети назаем от другари и помощ от родственици. При бракоразвод синът на Орлин и Евгения ще остане при майката. Това автоматизирано я прави притежател на жилището дружно с половината от останалото имущество.

 

По подигравка на ориста след убийството Орлин Владимиров съумява да си избави парите. От ареста той издава пълномощие на своята майка, тя скапва договорката и си връща платените 90 000 лв.. Хилядарките след това са изхарчени за юрист на килъра и други разноски по делото за ликвидиране. За невръстния наследник на Орлин и Евгения, който се отглежда от брата на удушената хубавица, няма нито лев.

 

Доказателствата в обвинителния акт против удушвача изрично опровергават неговите оправдания за безразсъден случай. Отношенията сред съпрузите се утежняват месеци преди убийството. Първата причина е желанието на хубавицата да имат второ дете. Орлин изрично отказал, обяснявайки й, че има терзания кой ще се грижи за децата и по какъв начин ще ги поделят при възможна тяхна разлъка. Още тогава той предизвестява Евгения, че предходните му приятелки са изневерявали, само че повече няма да допусне това.

„ Орлин беше доста краен и извънредно ревностен. Беше й споделил, че в случай че разбере, че му изневерява, напряко ще я убие ”, свидетелства по време на делото другарка на убитата жена.

 

Обсебен от концепцията, че е рогоносец, удушвачът стартира всяка седмица да прави зрелищни подиуми на ревнивост. При един от свадите Орлин даже на няколко пъти гони Евгения от жилището дружно с детето им. Напрежението в фамилията стартира да става нетърпимо при започване на 2021 година Заради избухналата зараза от Ковид-19 двамата са принудени да работят напълно от къщи – той е в хола, а тя – в детската. Почти не си приказват, което в допълнение изостря ревността на Орлин и той инсталира камери в детски играчки, ориентирани по този начин, че да снимат ръцете на Евгения на клавиатурата, описват родственици на хубавицата.

 

Целта му била да научи паролата на компютъра й, с цел да я следи с кого си написа. На няколко пъти в дрямка Евгения го забелязвала, че й бърника в телефона. Всеки забелязан чужд номер ставал мотив за следващата сцена на ревнивост и закани, че няма да елементарни изневярата. Докато се сърдел на жена си за съществуващата единствено в главата му невярност, Орлин отказал да отиде с нея на към този момент платена отмора. Младата жена приема отхвърли доста тежко, тъй като чака резултатите от биопсия поради подозрение за рак на гърдата, споделя нейна другарка.

 

Докато е сама на море, Евгения се среща с офталмолога Габриел Димитров. Така се сбъдват и кошмарите на ревностния й брачен партньор. Още при започване на връзката им лекарят признава на Евгения, че е благоприятен и няма съществени планове към нея. Това не е спънка връзките им да станат интимни. Това, което я впечатлило в него, било, че с часове можели да приказват по разнообразни тематики, споделя нейна другарка.

 

След морската отмора Евгения и доктор Димитров не престават постоянно да се виждат в наета хотелска стая. Последната им среща е на 12 октомври 2021 година, единствено ден, преди ревнивецът Орлин да я очисти.

 

Кръшкането на Евгения не остава загадка за брачна половинка й. Веднъж, до момента в който е с любовника си, нейна разтревожена другарка й се обажда, с цел да й каже, че е видяла колата на Орлин в региона на тяхната среща. Самият той на няколко пъти се хвали на другари, че дружно с татко си наблюдават Евгения при всяко нейно излизане. Бил наел и частни детективи. За да потвърди, че не приказва празни приказки, ревнивецът пуска запис на собствен комшия. На него се чувало по какъв начин дамата на комшията и Евгения разискват извънбрачните си връзки.

 

Според близки до фамилията по-късно Орлин пуска записа и на брачната половинка си. вместо извинения и обети за безконечна честност, Евгения му изяснява, че той си е отговорен за всичко. Повече не можела да устоя на издевателството му и желае бракоразвод. Последното очевидно е решило ориста й. безжалостният умопобъркан Орлин, както го разказват родственици на жертвата, взема решение, че ще ликвидира брачната половинка си.

 

Дни преди да я удуши, Орлин споделя какво се кани да направи с татко си. вместо да го спре, ексченгето от ДАНС Пламен Владимиров невъзмутимо изнася лекция на сина си по какъв начин да извърши закононарушението, без да го разкрият.

 

Във съдбовния 13 октомври 2021 година Орлин се прибира вкъщи в Перник с цел да получи последни инструкции от баща си. След това извергът се връща назад в фамилното жилище в столичния кв. „ Лагера “. Там сред двамата съпрузи избухва следващият скандал. Според обвинителния акт Евгения била в кухнята, Орлин я атакува в тил, сграбчва я за шията и стартира да я души. Младата жена припада. Мислейки, че я е умъртвил, извергът омотава главата й във фолио като покрива устата и носа. Точно както го е посъветвал татко му. Всъщност от съдебномедицинската експертиза по делото излиза наяве, че в този миг Евгения е към момента жива, въпреки и в безсъзнание. Тя се мъчи няколко минути, до момента в който се задуши.

 

След като убива брачната половинка си, Орлин незабавно звъни на своя татко. Пламен Владимиров мигновено потегля от Перник с колата си. Паркира пред задния вход на блока, поставя си ръкавици и се качва в жилището. Там татко и наследник натъпкват натрупа на Евгения в куфар, облепят го с тиксо и го придвижват в багажника на колата. Като човек с опит, някогашният сътрудник на ДАНС авансово прибира и изгаря документите на снаха си. Докато таткото изхвърля натрупа на Евгения в мочурище край Перник, Орлин почиства следите от кръв в жилището. Доволен от резултата, психарят отива да вземе сина им от учебно заведение, все едно нищо не е станало.

 

След зверството Орлин прави всичко допустимо да обърка проверяващите. В деня на убийството влиза във фейсбук профила на брачната половинка си и изпраща известие до нейна другарка. Мнимата Евгения написа, че отива на фитнес, а по-късно двете си уговарят среща. Разбира се, младата жена по този начин и не се появява на уговореното място. Ден откакто е удушена, „ Евгения ” със известие във фейсбук приема поканата на майка си да пристигна на фамилен обяд.

 

Междувременно, откакто брачната половинка му я няма повече от 24 часа, Орлин звъни в полицията. Давайки си тип на доста обезпокоен, удушвачът взе участие ефективно в почналото търсене на младата жена. Пише апели за помощ, разгласява фотографията й и дава отговор на стотиците мнения в обществените мрежи. Заедно със фамилни другари звънят в лечебни заведения, с цел да ревизират дали е настанявана жена с описанието на Евгения. Обикалят из квартала и разпитват съседи, преглеждат записите от охранителни камери в региона.

 

Захваналите се с издирването ченгета бързо се усъмняват в мнимата угриженост на Орлин. Подозренията им нарастват, откакто отхвърля да се подложи на детектор на лъжата, както упорства майката на Евгения. Все отново Евгения към момента се води безследно изчезнала и криминалистите няма по какъв начин да арестуват Орлин.

 

Междувременно косвените улики, че не им споделя цялата истина, се натрупат. Версията на удушвача се пропуква месец по-късно. На 13 ноември охранители от Перник се натъкват на натрупа на младата жена. При полицейския оглед излиза наяве, че Евгения е убита.

Орлин и татко му незабавно са извикани в полицията, където след многочасови разпити се пречупват и вършат цялостни признания.

 

 

„ Дори не можах да се сбогувам с детето си. Когато я откриха, не ни дадоха да я забележим, тъй като споделиха, че цялостен месец е била във влага и не е за гледане “, споделя пред съда почернената майка на хубавицата.

 

След първичните признания, които не важат пред съда, Орлин не продумва нищо в идващите 2 години. Едва на последното съвещание по делото той призна, че е предизвикал гибелта й, само че версията му радикално се разграничава от тази на прокуратурата. „ Седнахме да обядваме. Скарахме се и нещата ескалираха. Тя ме удари, след това се сбихме. Загубихме равновесие, залитнахме, паднахме и тя си удари главата в ръба на шкафа. Осъзнах се. Видях, че е безжизнена. Имаше кръв по ръба на шкафа и разбрах, че съм я умъртвил. Представих си по какъв начин детето ще се върне от учебно заведение и ще види майка си в това положение. Започнах да шетам с един моп и с тениската си, само че не знам дали съумях да махна всичко “, изясни Орлин.

 

Разбира се, Владимиров пропусна да изясни за какво изхвърля тялото на Евгения в мочурище край Перник. Според адвокати обяснението звучи извънредно неуместно, а задачата на самопризнанията е да получи присъда за ликвидиране по несъобразителност, което се санкционира много по-леко. Друг е въпросът, дали има толкоз глупави съдии, които да му повярват. Да напомним, че съдебномедицинската експертиза е безапелационна – повода за гибелта на Евгения е удушаване, а не удар в ръба на долап.

Източник: Уикенд

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР