Челси победи с 2:1 Лестър на Стамфорд Бридж в може

...
Челси победи с 2:1 Лестър на Стамфорд Бридж в може
Коментари Харесай

Челси взе реванш от Лестър и изглежда все по-сигурен за топ 4 , "лисиците" зависят от Ливърпул



Челси победи с 2:1 Лестър на " Стамфорд Бридж " в може би най-важния конфликт в борбата за топ 4. Лондончани освен взеха реванш от " лисиците " за загубата във финала на ФА Къп отпреди няколко дни, само че и изместиха отбора на Брендън Роджърс от третото място кръг преди края. Лестър пък ще изпадне от топ 4, в случай че на следващия ден Ливърпул успее да победи Бърнли като посетител. В момента Челси има 67 точки, Лестър - 66, а Ливърпул - 63, само че и мач по-малко. В последния кръг лондончани гостуват на Астън Вила, Лестър приема Тотнъм, а Ливърпул семейства на Кристъл Палас. Успехът на " сините от Лондон " през днешния ден бе изцяло подобаващ. Те преобладаваха съществено още през първата част, само че по този начин и не съумяха да стигнат до гол. Антонио Рюдигер (47`) откри резултата, а Жоржиньо (66`) удвои. Келечи Ихеаначо понижи в 76-ата минута, само че това се оказа незадоволително за гостите.

Мениджърът на Челси Томас Тухел направи три промени спрямо финала за ФА Къп. Едуард Менди, Бен Чилуел и Кристиан Пулишич започнаха за домакините. Две бяха корекциите на Брендън Роджърс от същия мач. Джеймс Мадисън и Марк Олбрайтън стартираха за сметка на Келечи Ихеаначо и Джони Еванс.

Челси стартира доста по-добре и небрежно сътвори няколко благоприятни условия. Още в четвъртата минута Вернер проби добре, след което откри Чилуел, само че ударът на британския национал мина настрана. Малко по-късно Джеймс стреля от 25 метра, само че също не бе прецизен. В деветата минута пък Шмайхел направи ужасно избавяне след мощен шут на Канте.

В 18-ата минута Вернер падна в наказателното поле, откакто Тилеманс, който опита да почисти топката, изрита крайници му откъм гърба. Незнайно за какво обаче Майк Дийн даде нарушаване в интерес на Лестър, а ВАР не алармира за негова неточност. Феновете на Челси не одобриха по никакъв начин добре това решение. В 21-вата Вернер прати топката във вратата на Шмайхел, само че попадението вярно бе анулирано поради засада. Няколко минути по-късно още веднъж Шмайхел се намеси превъзходно след мощен диагонален удар на Мейсън Маунт.

Неприятната вест за Томас Тухел бе, че в 32-рата минута Н`Голо Канте трябваше да напусне наложително поради травма. На негово място се появи възобновения Матео Ковачич.

Две минути по-късно ВАР анулира втори гол на Тимо Вернер, който засече с глава, само че по-късно топката срещна и ръката му и влезе във вратата на Шмайхел.

Две минути преди почивката Маунт проби отлично отдясно, след което продължи към Пулишич на близката греда, само че ударът на американеца се оплете във външната страна на мрежата.

В самото начало на втората част Челси най-накрая съумя да вземе задатък. Чилуел центрира от корнер, топката се отклони от главата на Варди, след което Рюдигер бе изтърван на далечната греда и с коляно засече във врата на Шмайхел.

В 65-ата минута Майк Дийн отсъди нарушаване на Фофана против Вернер. Повторенията демонстрираха обаче, че фалът е в наказателното поле. ВАР удостовери това и основният рефер уточни бялата точка. Жоржиньо не остави никакъв късмет на Шмайхел - 2:0.

Челси очевидно се поотпусна след този гол и бе осъден в 76-ата минута. Ндиди лиши топката от Ковачич, след което откри Ихеаначо в наказателното поле. Последният стреля невъзмутимо в ъгъла. В 90-ата минута Айосе Перес пропусна страхотна опция да донесе точката на Лестър, откакто от 13 метра шутира над вратата. 

В добавеното време двата тима си спретнаха същинско меле на терена, откакто Рикардо влезе остро в краката на Чилуел, след което Рюдигер реагира бурно и блъсна противника. Всичко се размина единствено с жълт картона за резервата на Лестър Амарти.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР