Чехия регистрира през последното денонощие най-малкия си брой заразени с

...
Чехия регистрира през последното денонощие най-малкия си брой заразени с
Коментари Харесай

Чехия регистрира най-малък брой заразени с COVID-19 за денонощие от 17 март

Чехия записва през последното денонощие най-малкия си брой инфектирани с новия ковид от съвсем месец, заяви през днешния ден здравното министерство на страната, представено от ТАСС. Вчера в Чехия бяха открити 68 нови случая на заразяване с патогена - това най-ниският индикатор от 17 март.
Инфектираните с причинителя на COVID-19 в страната са общо 6059. Починалите са 147, излекуваните - 527. Първият случай в Чехия бе открит на 1 март; от този момент на територията й са тествани 131 542 души.
От 12 март в Чехия е оповестена изключителна обстановка, а от 16 март - общонационална карантина. Благодарение на тези ограничения разпространяването на инфекцията е сложено под надзор, показват управляващите. Извънредното състояние ще остане в действие до 30 април.
От през днешния ден е позволено чешките жители в изключителни случаи да пътуват в чужбина, само че единствено с цел да приберат оттова близки родственици, да отидат на доктор или при незабавна командировка.
Завърналите се наложително ще остават две седмици под карантина у дома. Влизането на чужденци в страната, прекратено по-рано, няма да бъде позволено до възстановяване на епидемиологичната обстановка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР