Чехия, Латвия, Литва, Австрия и Гърция обявиха, че организират полети

...
Чехия, Латвия, Литва, Австрия и Гърция обявиха, че организират полети
Коментари Харесай

Пет държави-членки организират евакуационни полети, прибират граждани и на други страни


Чехия, Латвия, Литва, Австрия и Гърция оповестиха, че провеждат полети от редица дестинации до столиците си в интервала 21 – 24 март, с цел да репатрират свои жители, като оповестиха, че могат да превозят и други жители на Европейския съюз. Това оповестяват от пресцентъра на Министерството на външните работи, съобщи Нова ТВ.

Чехия провежда полет на 24 март от Филипините по линията Манила-Себу-Прага  с час на политане от Манила в 0:10 и от Себу в 2:15 ч. Около 50 места има за пасажери от други държави-членки на Европейски Съюз при изискване, че тези страни могат да изведат по-късно жителите си от Чехия.

Чехия провежда полети на 24 март и от Хургада, Египет с час на политане 6:05 локално време, от Виетнам – политане от Ханой в 8:10 ч. локално време. Гражданите, които желаят да употребяват тези полети за завръщане, е належащо да се свържат с посолствата на Чехия в Манила, Кайро и Ханой, които координират репатрирането на място.

Латвия провежда полет на „ Балтик еър “  от Тбилиси, Грузия на 23 март. Самолетът е със 141 места.
 
Литва провежда полет за репатриране на жители на Латвия, Литва и Естония и Испания от индонезийския остров Бали на 24 март с политане от Денпасар в 3:24 локално време. В самолета има 220 места.

Австрия провежда полет от Вашингтон на 23 март с час на политане от летище „ Дълес “ в 21:00 и идване във Виена на 24 март в 10:25. Самолетът е с  капацитет 306 места. 

Австрия провежда полет от Кайро на 22 март, излитащ в 06:00 локално време и идващ във Виена в 08:40. Самолетът е с потенциал 212 места. Гражданите на Европейски Съюз могат да заявят интереса си в посолството на Австрия в Кайро. 

Гърция провежда полети на 22 март от Тбилиси в 15:30 ч. локално време и от Белград (не е потвърден). В случай, че при идване в Атина жителите нямат провеждат директен полет до своята страна, те остават под 14-дневна карантина. 
 
Полша също провежда полети, отворени и за жители на други страни от Европейски Съюз, по програмата „ Полет към дома “. Програмата включва против възнаграждение от жителите чартърни полети, изпълнявани от самолетната компания ЛОТ до Варшава.  Резервации за  чартърни полети на ЛОТ по тази стратегия следва да се вършат чрез  полските посолства и консулства по места. Преди идването си във Варшава с такива полети жителите на държавите-членки на Европейски Съюз е належащо да имат проведен превоз до своите страни по-късно. Полетите на ЛОТ по тази стратегия са посочени на сайта https://m.lot.com/pl/pl/lot-do-domu , който се обновява непрестанно. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР