Че сексът е важен в много отношения, знаем всички. Че

...
Че сексът е важен в много отношения, знаем всички. Че
Коментари Харесай

Сексът лекува 13% от мъжете и 7% от жените


Че сексът е значим в доста връзки, знаем всички. Че може да бъде и потребен в доста връзки, също е добре известно. Оказва се обаче, че за много огромна група мъже и дами постоянният секс може да има изявен лековит резултат . Според ново изследване в тази група попадат хората, които са диагностицирани с камъни в бъбреците .

Наблюдава се наклонност те да бъдат насърчавани да вършат секс най-малко 2 пъти седмично като облекчително средство за по-лесно изхвърляне на бъбречните камъни и поддържане здравето на уринарния тракт .

Официалната статистика сочи, че в международен мащаб към 13% от мъжете и 7% от дамите имат камъни в бъбреците и може да се възползват от тази рекомендация, т.е. напълно практично да съчетаят приятното с потребното .

Установяването на позитивния резултат на постоянния секс върху уринарното здраве е плод на продължителни изследвания. Последните данни за него идват от Турция, където при започване на годината е извършено изследване измежду близо 100 мъже с бъбречни камъни. Те са разграничени на 2 групи. Първата от тях се лекува със общоприети за този вид бъбречни проблеми лекарства, а в лекуването на втората група се инкорпорира и рекомендацията за постоянен секс . И позитивните резултати при втората група единствено две седмици след назначение на лекуването са изцяло непредвидени, даже за лекуващия екип.

Установява се, че постоянният секс оказва помощ за доста по-лесно изхвърляне на периферно ситуирани бъбречни камъни с размери до 6 мм. Позитивният резултат се следи при 75% от мъжете и дамите, които са правили секс най-малко 2-3 пъти седмично по време на изследването.

Свързани публикации.. Защо не можете да постигнете оргазъм? 0 Кога дамите не съжаляват за инцидентния секс? 0 Опасен ли е сексът през бременността за майката и бебето? 0

Появата на този резултат си има чисто научно пояснение. Според учените релакиращият резултат на половия

оргазъм върху мускулатурата на уринарните пътища улеснява доста прекосяването на камъните и изхвърлянето им от тялото. За съпоставяне положителен резултат се следи една при 50% от хората от втората група,

които са лекувани с лекарства за улеснение изхвърлянето на бъбречните камъни.

Резултатите от изследването са оповестени в авторитетния вестник Urology, като се показва, че те са еднообразно годни и при двата пола. Това за следващ път потвърждава многостранната роля на секса както върху прочувственото, по този начин и върху физическото ни положение, и разкрива още една изгода от него.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР