Чаят от семената на целина доказано помага при камъни в

...
Чаят от семената на целина доказано помага при камъни в
Коментари Харесай

Чаят от целина помага при камъни в бъбреците

Чаят от семената на целина потвърдено оказва помощ при камъни в бъбреците и други хронични бъбречни болести.

Експертите поучават да пиете този чай най-малко 3 пъти в седмицата, в случай че имате проблеми с бъбреците. Отварата се подготвя от 1 супена лъжица смлени семена от целина, които се заливат с 0.5 литра вряща вода. Когато водата се изстуди, би трябвало да прецедите семената и да ги изядете.

Семената на целината имат непосредствено деяние върху бъбреците, като доста покачват отделянето на вода. Чаят от целина може да се подготвя в композиция с глухарче, което да укрепи потребните резултати на целината.

 Семена от целина

Съдържащите се в билковия чай фталиди имат диуретично, антисептично и леко седативно деяние. В китайската медицина целината е употребена като лекарство при високо кръвно налягане.

Чаят от семената на целина съдържа огромни количества калций, желязо, фосфор, цинк и витамини А и С.

В 2 тънки стъбла целина се съдържат 15% от препоръчваната дневна доза от витамин А и 15% от витамин С. 2 супени лъжици съдържат 2.7 калории, а 100 грама сурова целина съдържа единствено 16 калории.

 Бъбреци Болни

Ароматните масла на билката имат мощно изразени противогъбични и антимикробни свойства, които потискат и унищожават колонии на патогенни микроорганизми, каквито са Staphylococcus aureus, Staphylococcus albus, Shigella dysenteriae, Salmonella typhi и други.

Редовната консумация на сок от целина пречиства кръвта от отрови, обезврежда канцерогените, които се съдържат в тютюневия пушек, оказва помощ при намаляване.

Суровата целина е потребна при стомашни болести, ревматизъм, затлъстяване и болести на пикочния мехур. Семената от целина подтикват апетита, потискат мускулните конвулсии и почистват организма от насъбраните отрови.

Целината улеснява храносмилането и е извънредно потребна за кожата, поради което е съществена съставна част в доста козметични артикули.

Чаят от целина е неразрешен за бременни дами, тъй като може да провокира прибързано раждане, само че е целесъобразен за дами, които неотдавна са родили, тъй като подтиква отделянето на кърма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР