Чай от ябълки и босилек облекчава стреса и подобрява храносмилането.

...
Чай от ябълки и босилек облекчава стреса и подобрява храносмилането.
Коментари Харесай

Чай от босилек и ябълки за чисти дихателни пътища и здрав стомах!

Чай от ябълки и босилек облекчава напрежението и усъвършенства храносмилането.

Въпреки че чайовете са доста вкусни, те също имат доста изгоди за нашето здраве. Днес ви предлагаме тази рецепта за един в действителност неповторим чай, който ще помогне да излекувате настинката, да се справите с проблемите с бъбреците, белите дробове, пикочната система, главоболието, проблемите с кръвообращението и артериите и даже с храносмилателните проблеми.

Необходими съставки:
1 ябълка
3 огромни листа свеж босилек
1,5 чаши вода

Приготвяне:
Измийте добре ябълката, разрежете я на половина и почистете семките. След това я нарежете на по-малки части. Накъсайте листата от босилек. Налейте вода в тенджерата, оставете да заври и по-късно сложете босилека и ябълката в нея.

Изключете котлона, покрийте тенджерата с похлупак и оставете да престои в продължение на 10 минути. Оставете леко да се охлади, прехвърлете в блендер и разбъркайте за към 2 минути до гладка консистенция. Прецедете през цедилка и можете да пиете.

Ябълката е богата на фибри, които са доста значими за нашето здраве. Те освен се грижат за храносмилателния ни тракт, само че също по този начин оказват помощ да се поддържат ниски равнищата на холестерола. Фибрите също са чудесни за понижаване на риска от сърдечни проблеми.

Според изследване в Австралия е открито, че ябълките усъвършенстват цялостното здраве на белите дробове и понижават риска от астма. Установено е също, че хората, които ядат по 5 ябълки седмично, укрепват здравето на дихателните си органи. Ябълките също хидратират тялото, което е още едно преимущество.

Вижте още: Картофена баница с кайма – сурогат на мусаката

Босилекът предизвиква здравословното храносмилане. Това растение е в действителност чудесно за поддържане на здрав корем и храносмилателна система. Той оказва помощ за попречване на язва и гастрит. Също по този начин може да почисти дихателните пътища и да облекчи кашлицата.

Опитайте този благоуханен чай от ябълки и босилек. Бъдете здрави!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР