Чавдар НАЙДЕНОВ>Спадала избирателната активност, сякаш на някого му пука. Народът

...
Чавдар НАЙДЕНОВ>Спадала избирателната активност, сякаш на някого му пука. Народът
Коментари Харесай

Солети и чипсове

Чавдар НАЙДЕНОВ> Спадала изборната интензивност, като че ли на някого му пука. Народът е жаден, а вие, които сте обсебили супермаркета, му оферирате избор сред солети и чипсове. И го укорявате - свободата е избор, за какво не желаете да сте свободни!?
Хората гласоподават все по-малко и, общо взето, напосоки. Затова резултатите се разпределят сред куп партии и съвсем отмерено. Българска социалистическа партия е с 1% по-малко от " Възраждане " или 1% повече. Крупен праз! Нужна е политврачка, с цел да разтълкува по този начин " изразената " воля на народа. Което изяснява лакърдиите на сътрудниците за някакви безпринципни обединения, за някакво статукво и прочие локуми. 
Понякога стават и изненади поради слабото присъединяване. Което затруднява посланиците и олигарсите. По-лошо. Поредните държавни управления все по-малко са обичани и значи все по-трудно лъжат хората да постъпват против личните си ползи. 
И какъв способ прилагате за излизане от това състояние? Възможно по-примитивен. Когато изтече срокът на валидност на предходните десни марионетки, ги обявявате за аморални и слагате на рафта някакво свежо лице. Сякаш дясното се занимава с морал. Дясното е нарцисизъм, който твърди, че по магия води до положителни резултати. Теорията е, че в случай че всеки краде партенките на съседа, всички ще имат чорапи. Това е рецептата. Ами, естествено, че гонещите облагата ще вършат клики, мафийки, мрежи за ограждане на богатствата единствено за себе си. Те да не би да са леви? 
Така че към солетите и чипсовете добавяте и царевични пръчици и нов тип соленки. Това буди интерес най-вече за едни избори. И жаждата пораства. Докато не посегнат към виното на протеста.
Спадащата интензивност е банкрут по едно и също време на дясната политика, на антидемократичния монопол на собствеността над демокрацията и на " националната воля ", ръководена отдалечено. 
А е тъпо, тъй като изборите са единственото поле, на което елементарният човек и милионерът имат еднакъв брой гласове. Демокрацията е по принцип нещо ляво. Тя е методът да бъдем показани, без да се постановат гражданска война, безпорядък, жертви.
Фейсбук>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР