`Чаталджагейт е една скалъпена жълта история, такава тема няма, няма

...
`Чаталджагейт е една скалъпена жълта история, такава тема няма, няма
Коментари Харесай

Една жълта история. Аз не мисля, че има скандал. Асен Василев очаква да остане министър след Чаталджагейт

`Чаталджагейт " е една скалъпена жълта история, такава тематика няма, няма скандал - затова няма и причина главният участник в него - министърът на финансите Асен Василев, да не остане министър и след ротацията при започване на март.

Това бе главното обръщение на самия Василев, който от петък насам реши да приказва по абсурда, завихрил се преди близо две седмици. В последния работен ден приказва пред публицисти, само че не на конференция, а " на крайник ", а през днешния ден - в предаването " На фокус " по Нова тв. Василев твърди, че е дал всички пояснения - с пресрелийз.

" Аз не мисля, че има скандал. Със сигурност има опит да се нанесе репутационна вреда против мен, поради което завеждаме дело против господин Чобанов и " Бърд ", които изнасят погрешна информация " - затвърди той, визирайки Атанас Чобанов и сайта му " Бърд ", разгласили първичните следствия.

В петък министърът се закани още да съди медията  - поради написаното, че е краен притежател на офшорката " Акселберт ". На въпрос за какво ще съди публицистите, а не притежателя - някогашният му сътрудник и вложител в компанията му - американецът Себастиян Бретшнайдер, който съди някогашната компания на Василев, продала парцела на централната столична улица след заведения иск и то на привилегирования участник на пазара с винетките у нас - Станислава Арнаудова, той отвърна:

" Чобанов знае, че аз не съм притежател, още септември месец съм дал отговор на този въпрос и все пак написа лъжите. Бретшнайдер е притежател ".

Василев, който непрестанно препраща въпросите за някогашната си компания към колегата си Марио Николов, на който я е трансферирал, както и към американеца с обясненията, че няма нищо общо с нея от 2,5 години, през днешния ден се оказа добре осведомен за ориста ѝ. Бретшнайдер не е осъдил компанията, още не бил извървян процесът по арбитраж. А за какво въобще се съдят? Защото не можели да се схванат за някакви пари.

По изнесените от медиите данни, че американският заемодател и противоречивата компания имат една и съща адвокатка, Василев разяснява, че " тя е адвокатка на компанията ". А че е обвързвана в предишното с " Лафка ", непроменяемо свързвана с Делян Пеевски - това нямало нищо общо.

Пеевски и Бойко Борисов заявиха безрезервна поддръжка тази седмица към министъра на " Продължаваме промяната ". Как оценятавате синхронната поддръжка от Борисов и Пеевски? - бе запитан Василев през днешния ден.

" Не мога да ви кажа по какъв начин се е появила, не съм приказвал след нея с тях. Така или другояче, няма тематика, по този начин да го кажа ", съобщи единствено Василев.

Обяснения от американската страна не са му желани, тъй като " никой не гледа на това съществено ", продължи.

В този подтекст бе и въпросът дали поради абсурда Политическа партия заплати 100 000 $ за американски лобист. " Не, беше наета през декември, има го в регистрите, преди абсурда е " - отвърна Василев. Но пък е любопитно, тъй като въпреки всичко съобщи, че още през септември е отговарял за собствеността на офшорката си.

Последваха още въпроси:

- Знаете ли на кого споделят Винетната кралица (купувачката Арнаудова)?

- Не, не. 

- Защо купува парцела в най-критичния миг, и то скъпо?

-Цената е под пазарната цена. 3800 евро кв/м при 4600 сега. Тя е сключила извънредно преференциална договорка, тъй като е купила под пазарната цена. 

Както е известно, законодателната самодейност в няколко бранша, в това число поръчките за винетките, да минават през Закона за публичните поръчки, пропадна. Като освен това Арнаудова е пратила дълго мнение " срещу ". Василев и през днешния ден съобщи, че три асоциации са пратили такива мнения и са се съобразили с всички, " всичко е по евродиректива ".

- Тази една компания какъв % по поръчките има? - попита Лора Крумова за монопола на Арнаудова.

- Не мога да ви кажа.

- Ако тя обслужва 80%, останалите са ръкохватка на микрофон...

- Защо поливате туите на Кралицата на винетките?

- Аз отивам да обливам туите, до момента в който там се обитава партията. Наели сме парцела, тъй като като я формирахме за един месец имаше свободен парцел и го наехме. Решението е на Изпълнителния съвет, в който аз не вземам участие. Мястото е хубаво, комфортно, на отзивчиво място с паркинг  - отвърна Василев във връзка обстоятелството, че партията му се обитаваше до неотдавна в парцела, обвързван с него.

" Това нещо е като пиратката на Гешев. Гръмна и какво стана? Една жълта история, която се пробва да отклони вниманието от действителните неща, които има да свършим " - реши да заключи съпредседателят на Политическа партия.

" Не мисля, че ще се отрази " - съобщи и във връзка това дали абсурдът ще го смени като министър.

Бе запитан и за срещата на другия съпредседател на Политическа партия Кирил Петков с предприемача Спас Русев, снимани в заведение в центъра на София.

" Не съм го питал (Петков), не ми е споделил, не мисля, че има проблем да се срещат на обществено място " - съобщи.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР