Частните предприятия в Китай са изправени пред дисбаланси в своето

...
Частните предприятия в Китай са изправени пред дисбаланси в своето
Коментари Харесай

Доклад на „Делойте: Частният сектор в Китай трябва да се фокусира върху иновациите в задържането на кадрите

Частните предприятия в Китай са изправени пред несъответствия в своето новаторско развиване, като множеството от тях се концентрират върху продуктовите нововъведения, а не толкоз върху ръководството на личния състав, услугите, пътища за финансиране и други аспекти на цялостния бизнес, се споделя в нов отчет на „ Делойте Китай ", отдаден на корпоративното ръководство, осведоми bulgarian.cri.cn.

Според изследване на организацията, 58,5% от частните китайски компании слагат главен акцент върху въвеждането на нови основни технологии, които съгласно тях ще им дадат най-големи конкурентни преимущества както във вътрешен, по този начин и в интернационален проект. Едва 30,2% обаче се пробват да открият способи новаторски модели за ръководство на своя личен състав, и единствено 15,1% вършат нововъведения в услугите, които обезпечават, или методите, по които се финансират.

„ Иновативното развиване измежду китайските частни компании е небалансирано. И тъкмо тук се образува пропастта сред тях и сполучливите транснационални корпорации ", разяснява Джао Дзиен, старши сътрудник в програмата за най-добре ръководените компании на „ Делойте ".

Друг проблем е привличането и задържането на висококвалифицираните фрагменти. Според отчета, 35,3% от частните компании не заплащат конкурентни заплати. Около 20% нямат добра система за оценка на професионалните качества или задоволително мощна корпоративна просвета, която да задържа чиновниците им.

За по-доброто схващане и анализиране на цялостния управнически и операционен статус на китайските частни предприятия, „ Делойте Китай ", дружно с Банката на Сингапур, Бизнес учебното заведение към Хонконгския университет за просвета и технологии, китайското издание на „ Харвард Бизнес Ривю " и Шънджънската федерация на търговците, стартираха през август предходната година програмата за най-добре ръководените компании. Към момента тя е идентифицирала 23 сходни компании, като критериите за оценка са тяхната тактика, качества и ангажираност, и финансова резистентност. Най-голям брой те са в Пекин и Шънджън, надлежно с шест и пет сходни компании, измежду които Skyworth Group Co Ltd, производителят на здравно съоръжение Shenzhen Mindray Bio-Medical Electronics Co Ltd и веригата заведения за хранене Haidilao International Holding Ltd.

„ Като цяло, частните компании в Китай се концентрират повече върху бизнеса, в сравнение с върху ръководството и търсят бърз растеж, вместо резистентност. Когато една компания стане задоволително огромна, тя би трябвало да регистрира устойчивостта на своите доходи и растеж, както и обществените си отговорности ", споделя Уйлям Чоу, вицепрезидент на „ Делойте Китай ".

През последните години частните компании се оформиха като главният мотор на китайската стопанска система. Те обезпечават над 50% от приходите на страната и образуват над 60% от Брутният вътрешен продукт, вложенията в дълготрайни активи и директните задгранични вложения. Над 80% от работните места в градовете и 90% от новооткритите позиции са в частния бранш.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР