Частната национална телевизия бТВ сменя главния редактор на новините си,

...
Частната национална телевизия бТВ сменя главния редактор на новините си,
Коментари Харесай

Бивш шеф във финансирана от КТБ телевизия оглави новините на бТВ. Кой е Асен Иванов

Частната национална телевизия бТВ сменя основния редактор на новините си, медията в петък. Дългогодишният кореспондент и продуцент в малкия екран Асен Иванов поема поста от Веселина Петракиева , която напуща компанията по лично предпочитание.

Рокадата става единствено ден, откакто конкурентната Нова телевизия в управлението си. Дирк Геркенс зае мястото на Стефана Здравкова като основен изпълнителен шеф на медийната компания, а досегашният началник на новините и настоящите излъчвания Илия Дафов беше свален от поста си.

Сътресение в управлението на новините на бТВ имаше още напролет на предходната година, когато дотогавашният им шеф Антон Хекимян беше номиниран за от ГЕРБ . Той не съумя да стигне до втория тур, само че стана общински консултант в столицата.

Новият основен редактор на новините на бТВ до момента беше заместител на Петракиева - от 2021 година насам. Той е дълготраен криминално-съдебен кореспондент, награждаван с " Репортер на годината на бТВ " през 2007 година Иванов е приключил стопанска система и право, а и е магистър по национална сигурност от Военната академия " Г.С. Раковски ".

Стажът му в медията е над 12 години, се споделя в формалното известие за назначението. В него се отбелязва, че " след малко спиране от 3 юли 2017 година [Иванов] се връща в нюзрума на бТВ ". По мотив това спиране е посочено само, че " през 2013 година минава особено журналистическо образование в централата на CNN в Атл
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР