Частна товарна космическа капсула Сигнъс бе успешно изстреляна снощи с

...
Частна товарна космическа капсула Сигнъс бе успешно изстреляна снощи с
Коментари Харесай

САЩ изстреляха товарна капсула с храна в Космоса

Частна товарна галактическа капсула " Сигнъс " бе сполучливо изстреляна нощес с ракета-носител " Антарес " от полигон в щата Вирджиния, съобщи ДПА, представена от Дарик.

Тя ще достави на Международната галактическа станция в самото навечерие на Великден 3450 тона храни и други нужни за екипажа товари и научно съоръжение.

Макар капсулата да не носи агнешко за Великден, НАСА сподели, че на борда й има куп други празнични вкусотии за шестимата жители от интернационалния екипаж на станцията, в това число пушена пуйка, свински пържоли, аспержи и плодов сладкиш.

Научният товар включва три свободно летящи роботчета, които ще бъдат тествани като помощници на астронавтите в пространствата на МКС, 40 лабораторни черни мишки за опити и 63 дребни спътника - дело на студенти, за проучвания.

Капсулата е издигната от корпорацията " Нортроп Груман ". Тя носи името на американския астронавт Роджър Чафи, трагично умрял при наземни тествания на галактическия транспортен съд " Аполо-7 " на 27 януари 1967 година в подготовка за полетите към Луната.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР