Частна колекция от 86 предмета с произведения на Фаберже ще

...
Частна колекция от 86 предмета с произведения на Фаберже ще
Коментари Харесай

Колекция на животни на Фаберже отива на търг

Частна сбирка от 86 предмета с творби на Фаберже ще бъде продадена на търг в Лондон, който аукционна къща ще организира на 29 ноември.

Колекцията, събрана от английския предприемач Хари Улф, е оценена на 2,2-3,2 милиона паунда (3-4,3 милиона долара). На колекционерите ще бъдат препоръчани изцяло разнообразни от нормалното предмети - от каменни фигурки на животни и рамки за фотоси до керамика, сребро и бижута.

Бизнесменът, който е бил притежател на фармацевтичната верига Underwoods, почнал да събира сбирката при започване на 70-те години на предишния век и това траяло съвсем 50 години. Хари Улф умира през ноември 2019 година на 85-годишна възраст, като до тогава съумява да събере една от най-значимите частни сбирки на Фаберже.

На търга ще бъдат изложени повече от 20 животни - от дребна мишка от халцедон на приблизителна стойност 25-35 000 паунда (34-47 000 долара) до огромен и необичаен модел на глухар или гълъб от халцедон, декориран със скъпоценни камъни, с приблизителна стойност 50-70 хиляди паунда всеки ( 67-94 хиляди долара)... Както означават от Christie`s, „ деликатно събраната сбирка от фигурки на животни на Хари Улф е сравнима по качество и многообразие с Британската кралска сбирка, известна със своята група животни от Сандрингам, поръчана от крал Едуард VII през 1907 година “.

От функционалните детайли на сбирката има фоторамки под формата на хвърчило и статив с приблизителна стойност от 80-120 хиляди паунда всяка (108-161 хиляди долара).

Най-забележителният предмет на търга е очерк от горски ягоди в чаша от планински кристал с декорация от злато, гланц, нефрит, перли и диаманти. Прогнозната сума за това произведение с височина 10,2 см е 200-300 хиляди паунда ( 270-400 хиляди долара).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР