Частично бедствено положение за срок от 7 дни в местността

...
Частично бедствено положение за срок от 7 дни в местността
Коментари Харесай

Спрян е достъпът на журналисти и граждани до района, в който е заседнал Vera Su

Частично бедствено състояние за период от 7 дни в местността Яйлата е въвела от 17 ч. през днешния ден Елена Балтаджиева, кмет на Каварна. С издадената от нея заповед на процедура се стопира достъпа на жители и публицисти до скалите над заседналия транспортен съд Vera Su. Дадена е опция само за извеждане на карантинираният екипаж на заседналия при искане, отправено от капитана на кораба.

В заповедта, подписана от Балтаджиева, е планувано подсигуряване на здравна помощ за екипажа на кораба при пораждане на нужда и обезпечаването му с заслон и храна. Без да излиза наяве какво тъкмо е имала поради, Елена Балтаджиева е загатнала в заповедта си и " образуване и осъществяване на превантивни ограничения за недопускане замърсяване на околната среда в региона на резерват " Яйлата " " и едноименната предпазена околност.

В състава на щаба за осъществяване на общинския проект за отбрана при бедствия Балтаджиева е наредила да бъдат привлечени шефовете на " Морска администрация ", щаба на Военноморските сили, шефът на " Пристанище Варна ", прокурор от окръжна прокуратура в Добрич и други длъжностни лица. Единствените, които ще имат право да нарушават възбраната за прекосяване в неразрешената зона са хората, свързани с осъществяване на ограниченията за преодоляване на бедствието, написа още в заповедта.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР