Частично бедствено положение може да бъде въведено в община Котел,

...
Частично бедствено положение може да бъде въведено в община Котел,
Коментари Харесай

Частично бедствено положение може да бъде въведено в община Котел заради дървата за огрев

Частично бедствено състояние може да бъде въведено в община Котел, в случай че на огромна част от популацията не бъдат доставени дърва за огрев.

Това разгласи кметът на общината Коста Каранашев, във връзка закъснелите доставки от Горско стопанство " Тича ". Според него доставките по планинските села са сред 25 и 50%, а с развалянето на времето общественото напрежение нараства, съобщи БНР.

Директорът на Югоизточното държавно дружество Сливен инж. Димчо Радев разгласи, че особено за този регион количествата дърва ще бъдат увеличени, а срокът на доставка скъсен: 

" Това, което съм поел персонално аз като ангажимент е в рамките до към 15-16 декември да бъдат снабдени популацията с още 5 хиляди кубика дърва за огрев ". 

Кметът Каранашев разяснява, че има риск за здравето на хората в общината, поради неналичието на отопление: 

" Настояваме износа на обла дървесина от рамките на община Котел да бъде прекратен досега, в който популацията бъде  задоволено с дърва за огрев ". 

На събранието в читалището в село Тича хората желаеха от горските бързи и съответни дейности. 

" Каквото имаше на двора всичко го прибрахме, изгорихме! Сега към този момент няма нищо и на двора! Кажете, какво да създадем ние? ".

Директорът на горското стопанство Красимир Николов разгласи, че към този момент е приказвал с компаниите да ускорят доставките: 

" Ако времето е с нас, действаме на цялостни обороти ". 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР