Частично бедствено положение е обявено в община Лом. За това

...
Частично бедствено положение е обявено в община Лом. За това
Коментари Харесай

Отново проливен дъжд: Частично бедствено положение е обявено в община Лом

Частично бедствено състояние е оповестено в община Лом. За това оповестиха от администрацията на Facebook страницата си.

Причината е поройният дъжд , който е унищожил част от инфраструктурата в общинския център и селата Орсоя и Сталийска махала.

Наводнението е станало причина за случай с украинския тежкотоварен камион

Според издадената заповед от кмета доктор Георги Гаврилов частичното бедствено състояние ще важи до 17:00 часа на 28 юни (сряда).

От Общината осведомят също по този начин, че поради пропадания на пътната настилка , в резултат на  дъжда, четвъртокласният път Сталийска махала - Орсоя е затворен за придвижване. В момента нанесените вреди към този момент се правят оценка и се правят възстановителни работи.

За благополучие няма данни за наводнени здания

Силният дъжд на 24 против 25 юни аргументи наводнения и в два квартала на Монтана, както и в селата от общината Студено буче, Войници, Доктор Йосифово, Винище, Горна Вереница, Николово и Долно Белотинци.

Според информация от общината в Монтана за малко са паднали 70 литра на квадратен метър . Кметът Златко Живков твърди, че от началото на месеца до момента три пъти е обявявал изключителни обстановки. В момента обстановката е овладяна, само че вредите занапред ще се правят оценка и отстраняват.   

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР