Частичните избори в Благоевград се оказаха полигон за единодействие между

...
Частичните избори в Благоевград се оказаха полигон за единодействие между
Коментари Харесай

Съюз между "Изправи се!" и ИТН се тества в Благоевград

Частичните избори в Благоевград се оказаха полигон за единодушие сред " ИТН " (ИТН) и " Изправи се! Мутри вън! ". Кандидат-кметът на Има Такъв Народ Илко Стоянов (депутат в късия парламент) бе подсилен от Мая Манолова. " Това е мощният претендент на смяната. Очакваме да отстоява позициите за чист въздух в града, опазване и разширение на парк " Бачиново ", основаване на бизнес климат за повече високоплатени работни места ", написа тя в обществените мрежи. Третата от протестните формации  - " Демократична България ", играе със свой претендент. Коалицията издигна лекарката Виктория Каракостова.

Другите съществени претенденти са двама самостоятелни - някогашният ръководител на общинския съвет Андон Тодоров, подсилен от ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация, и досегашният кмет Румен Томов, зад който стои Българска социалистическа партия.

До частичния избор се стигна, откакто Върховен административен съд в профил Томов. Благоевградчани ще гласоподават на 27 юни, а съвсем сигурният втори тур ще е след седмица. След още 7 дни пък са парламентарните избори. Затова частичният избор е тестови полигон за събитията на държавно равнище - и във връзка с силата и маневреността на партиите, и за триумфа на машинното гласоподаване. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР