Частичната мобилизация в Русия се отрази негативно на намеренията на

...
Частичната мобилизация в Русия се отрази негативно на намеренията на
Коментари Харесай

Мобилизацията в Русия срина банковото кредитиране за граждани

Частичната готовност в Русия се отрази отрицателно на желанията на хората в страната да вземат заеми. Банковото кредитиране на жителите спадна доста през октомври, след 5 месеца на възобновяване - по отношение на септември, отпуснатите заеми са намалели със 7,27% до 1,043 трилиона рубли, следва от предварителните данни на изследователската компания Frank RG, които са разполагаем на " Ведомости ".

За интервала януари-октомври 2022 година, общият размер на отпуснатите от банките в Русия заеми на жители е с 29% по-малък, в сравнение с за същия интервал на предходната година (8,2 трилиона против 11,5 трилиона рубли).

Ипотечните заеми , които през септември бяха главният мотор на растежа при кредитирането на жители, през октомври дръпнаха надолу целия пазар: размерът на новоотпуснатите заеми падна с 12,76% по отношение на септември до 454,1 милиарда рубли, а броят им понижа с 4,74%, до 130 500. Средният размер на ипотечните заеми също се сви - до 3,48 милиона рубли, при 3,8 милиона рубли през септември (около 61 300 долара).

Показателно е, че през октомври новите ипотечни заеми се свиват и на годишна база, макар че за предходните два месеца индикаторът имаше повишаване - в този момент обаче спадът е с 10,24% по отношение на октомври 2021 година, до момента в който през август имаше растежът в размера им на годишна база с 3,55%, а през септември - със 7,96%.
 Колко е междинната работна заплата в Русия
Колко е междинната работна заплата в Русия

Повишението по отношение на предходната година е с 11,6%

Сегментът на заемите за жители, за които не се изисква поръчителство ( потребителски заеми ), през октомври още веднъж стана най-големият, откакто загуби " наградата " от ипотечните заеми през септември.

Банките в Русия са отпуснали през октомври съвсем 2,16 милиона броя потребителски заеми за общо 491,5 милиарда рубли, което е повече от резултатите за септември по брой със 7,78%, само че е по-малко по общ размер с 4,32%. Освен това, междинният размер на този тип заем е намалял за месец с 11,23%, до 227 700 рубли (около 3680 долара). А по отношение на октомври предходната година, сегментът на потребителските заеми се е свил с 15,85% по брой новоотпуснати заеми, само че също с толкоз е повишен като общ размер.
 Какви заплати получават съветските военни, воюващи в Украйна?
Какви заплати получават съветските военни, воюващи в Украйна?

Заплатата на мобилизираните военни е към три пъти по-висока от междинната в Русия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР