Частен собственик затвори част от улица „Паша Христова” в софийския

...
Частен собственик затвори част от улица „Паша Христова” в софийския
Коментари Харесай

Частен собственик си загради за паркинг част от улица в „Манастирски ливади”

Частен притежател затвори част от улица „ Паша Христова” в софийския квартал „ Манастирски ливади” и я трансформира в паркинг. В квартала свободните площи за градеж на учебни заведения, паркове и детски градини са малко, а паркирането е пъкъл даже и за най-опитните водачи, оповестява bTV.

Паркоместа се пазят със зъби и нокти – да вземем за пример със скоби. Други употребяват подръчни средства, като автомобилни гуми. А трети забиват стоманени колове и заграждат част от улицата. Така с материали, продавани във всяка железария, са заградени няколко паркоместа, макар че кооперациите наоколо имат гаражи.

По информация на bTV там паркира единствено колата на притежателя на земята под близкия блок. Местата другояче стоят празни. Антон пък се барикадира при всяко излизане – с гуми.

Само на стотина метра пък оградата на частен паркинг е „ захапала” част от друга улица.

Според картата там би трябвало да е улица, само че след информация в регион „ Витоша” по документи се оказва, че в действителност не е улица, а парцел в регулация. Частните паркоместа също били в границите на разрешеното.

Зам.-кметът на регион „ Витоша” Кънчо Кънчев съобщи, че тази част от улицата попада в частен парцел, който в предишното не е бил отчужден.

„ Те са в правото си да заградят личния си парцел. В този случай те не са заградили целия парцел, а са отделили няколко паркоместа. На този стадий просто няма по какъв начин сега да поема ангажимент, че улицата ще бъде отчуждена”, уточни той.

Дотогава улицата остава на половина отцепена – и то законно.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР