Част от ваксинираните, които са получили първата доза от ваксината

...
Част от ваксинираните, които са получили първата доза от ваксината
Коментари Харесай

Започна втората фаза от ваксинацията срещу коронавирус

Част от имунизираните, които са получили първата доза от имунизацията са обезпечени с препарата на „ Пфайзер “ и „ Бионтех “, от през днешния ден стартират да получават втората доза.

В 10.00 ч. стартира вторият стадий от имунизирането на персоналния състав на Военномедицинска академия (ВМА). Втора доза бе сложена на началника на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски, а такава ще получат и всички медици, които бяха имунизирани против COVID-19 в края на месец декември.

Мутафчийски съобщи пред публицисти, че имунизирането против ковид ще става все по-масово и по тази причина са направени оферти за профилирани центрове в огромните лечебни заведения с мобилни екипи и имунизационен център, който да бъде с удължено работно време.

„ Ваксинационен център, който да работи на две смени най-малко до 10 ч. вечерта, тъй като при всеобща имунизация, знаете, че ще възникне казусът – хората отиват на работа и в работно време не могат да излязат да се имунизират. Предвидили сме го това нещо и ще работим до 10 часа “, сподели началникът на ВМА след имунизацията, представен от БНР.

Днес ще бъде ваксиниран против ковид и министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов. Втората доза имунизацията ще му бъде сложена в аудиторията на клиниката по неврология на Александровска болница.

От през днешния ден отчасти стартира имунизирането във втората фаза на учителите и възрастните хора в обществените домове. Досега у нас са имунизирани над 18 хиляди души, като за последното денонощие те са 121, сочат данните на Единния информативен портал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР