Част от новия бул. Северен се проектира наново, след като

...
Част от новия бул. Северен се проектира наново, след като
Коментари Харесай

Чертаят ново трасе на бул. Северен заради частен имот

Част от новия бул. " Северен " се проектира отначало, откакто се разбра, че общината не е съумяла да обезпечи трасето. Машините напуснаха обекта преди близо година, откакто стигнаха до терена на " Първа шоколадова борса ".

Това е последният парцел, който трябваше да бъде отчужден, само че от администрацията блъснали на камък в договарянията със притежателите. За да не влизат в дълги правосъдни разногласия, от общината са решили да проектират отначало сектора.

Според администрацията обаче това няма да докара до съдбовно закъснение и до април новият бул. ще бъде приключен изцяло от моста на Адата до Брезовско шосе.

Тази част от трасето се построява със заема от Европейската банка, провиснал ни в края на 2015 година. На строителите от " Щрабаг " бе даден период до есента на 2019 година да пуснат в деяние новия бул. " Северен " и ремонтираните сектори от " Руски ", " Шести септември " и Коматевско шосе.

По план бул. " Северен " би трябвало да продължи до Карловско шосе, като обезпечи бърз обход на града, без колите да минават през натоварените бул. " Цар Борис III Обединител " край панаира и булевардите " България " и " Дунав ". Засега обаче не е ясно по кое време общината възнамерява да продължи строителството сред Брезовско и Карловско шосе и по какъв начин ще бъде обезпечено финансирането му.

За тази права също би трябвало да се отчуждават парцели, като един от тях е на банкрутиралата някогашна общинска компания " Градски превоз ". Трасето минава през депото на сдружението, чиято орис е в съда. " Градски превоз " не прави никаква активност, откакто преди няколко години община Пловдив приключи контракта на приватизатора Ангел Батаклиев за обслужване на автобусните и тролейбусни линии. Сега компанията се ръководи от синдик, който евентуално ще упорства за допустимо най-високата оценка на парцела.

Междувременно машините работят на кръстовището на бул. " Северен " с Брезовско шосе. Там се прави и различен ремонт на изхода за Войводиново. На правата с дължина 1860 метра е положен нов асфалт. Изпълнител и на този обект по контракт с общината е компания " Драгиев и ко ".

Със 700 000 лв. тя е положила два пласта асфалт с дебелина 10 см и е уплътнена пътната основа. Поръчката е изпълнена за 20 дни, без да се стопира придвижването, описа през вчерашния ден техническият началник на обекта Валентин Алексиев. Строителите са ремонтирали и моста към Войводиново. Догодина целият път от Пловдив до селото ще бъде осветлен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР