Част от медиите в Италия съобщиха, че изминалото Гран При

...
Част от медиите в Италия съобщиха, че изминалото Гран При
Коментари Харесай

Само 6 състезания и Льоклер вече пред раздяла с Ферари?

Част от медиите в Италия оповестиха, че миналото Гран При на Монако може да има основно значение за бъдещето на Шарл Льоклер като водач на Ферари. Според някои издания монегаскът е на крачка от това да стартира интензивно да си търси нов тим.

На този стадий новината наподобява прекомерно сензационно, въпреки че несъмнено могат да се открият задоволително причини в нейна поддръжка. 21-годишният Льоклер сподели проблясъци на своя голям капацитет в дебютната си акция с „ черните кончета”, в която обаче съвсем непрекъснато е лимитиран от отборни заповеди в интерес на съотборника му Себастиан Фетел.

Единствено недостатък в мотора по време на надпреварата за Голямата премия на Бахрейн лиши младока от първата му кариерна победа, а в не един и два случая посредством избора на тактика от Ферари също даваха преимущество на Фетел.

Монако беше следващия случай на неравнопоставеност, откакто от тима не почетоха настояването на Льоклер за още една бърза обиколка в първия стадий от квалификацията. От „ скудерията” очевидно разчитаха, че времето на младока е задоволително положително, само че той се оказа отстранен точно от Фетел, който се нуждаеше от заключителен опит в заключителните секунди поради удар в защитна стена по-рано в сесията.

Льоклер започва надпреварата от 15-а позиция и вложи всичките си старания да реализира класиране в зоната на точките. Те не приключиха с триумф поради провалите по колата, които извадиха Льоклер от строя при опита да изпревари Нико Хюлкенберг (Рено). Според част от медиите в Италия рискованият метод на монегаска са бил в прорез с инструкциите на шефовете, които въпреки всичко очаквали класиране в топ 10, само че реализирано на първо място с едно на разум за съхранението на автомобила.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР