Част от магазините намаляват цените на коледните подаръци за деца

...
Част от магазините намаляват цените на коледните подаръци за деца
Коментари Харесай

По-ниски цени на играчките в Гърция за Коледа

Част от магазините понижават цените на коледните дарове за деца в Гърция. Хора, които желаят да оказват помощ на небогати деца, заплащат играчка в магазините за коледен подарък от родители с ниски приходи.

Министерството на развиването съумя да реализира съглашение с производителите и търговците на детски играчки за понижаване или опазване на цените на доста типове дарове за децата. Веригите от супермаркети оферират лист от артикули, обединени в " Кошницата на Дядо Коледа ", които са измежду обичайните дарове за децата по празниците.

На по-ниски от досегашните цени се оферират също и образователни принадлежности и книги за най-малките деца. Не са малко и гърците, които оставят в магазините избрана сума пари за играчка - подарък за деца, чийто родители нямат опция да си разрешат коледен подарък, съобщи БНР.

В същото време множеството профилирани магазини за детски играчки и всевъзможни артикули за празниците отхвърлиха да се включат в предлагането на министерството на развиването. Много дребна част от тях имат на щандовете си играчки на по-ниски цени.

И тъй като традицията в Гърция включва и подаряване на облекла за децата единствено дребна част от магазините за детски дрехи оферират подарък играчка и детска дреха.

Хлебопроизводителите обаче отхвърлиха да понижат даже и с 5% цените на обичайните коледни сладки, а доста от тях ги продават доста по-скъпо от предходната година. Проучване демонстрира, че тази година обичайна коледна софра коства с над 20% по-скъпо.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР