Част от инвестициите от Плана за възстановяване ще се влеят

...
Част от инвестициите от Плана за възстановяване ще се влеят
Коментари Харесай

Колко пари от Европа ще стигнат до страната ни?

" Част от вложенията от Плана за възобновяване ще се влеят в непосредствено в стопанската система, което е кратковременен резултат. Дългосрочният подобен ще пристигна от продуктивността и капацитета на стопанската система. Ще има вложения в уменията и дигитализацията. Това ще докара и до по-високо благополучие ”. Това съобщи в студиото на " Събуди се ” вицепремиерът Атанас Пеканов.

" В ревизирания проект имаме 56 капиталови плана и 43 промени, които са разграничени в 4 съществени съставния елемент. Те са от елементи заложени от рекомендациите на Европейската комисия, само че имат и същинско изражение в живота ни – реновирането на класните стаи ще разреши на децата да развиват уменията си и да употребяват цялостния си капацитет. Инфраструктурните планове ще оказват помощ на продуктивността на бизнеса. Друг план с същинско изражение е този за медицинския хеликоптер. Проектът за ВЕИ мощности на покривите на къщите ще докара до понижаване на сметките ”, изясни Пеканов.

" В предходния проект " Центърът за лекуване на инсулти ” беше в доста дребна форма. Сега той е доразвит и подсигурява построяването на 7 такива места в страната. Това ще подсигурява по-бърза реакция ”, добави вицепремиерът.

Пеканов изясни, че някои от положителните планове от предходния проект са непокътнати. Други са ревизирани, а трети са изцяло отстранени.

Помощ за бизнеса

" Остава да намерим баланс сред грантовете и заемите. Аз разбирам терзанията на хората и би трябвало да се намерения по какъв начин грантовата част да се усили ”, изясни Пеканов.

Перото в София

" С екипа на кмета на София имаме друго виждане по какъв начин би трябвало да се развива страната. До този миг прекомерно доста запаси са се концентрирали към столицата. Проектът за метрото е значим и предпочитан, само че ние търсихме метод средствата по него да се понижат. Не получихме схващане от Столична община и намалихме средствата от различен проект. Екипът на госпожа Фандъкова изрази мнение, че Планът на възобновяване не би трябвало да има за цел обществената и териториална кохезия. Но това не е по този начин, тъй като още на 4 страница на регулацията се споделя, че тя би трябвало да бъде подкрепена. Това значи, че районното развиване би трябвало да е уравновесено. Нашата страна е една от тези, които имат доста небалансирано районно развиване и ние би трябвало да вършим стъпки в тази посока ”, сподели Пеканов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР