Часове след като станаха ясни подробности около скандалното пускане на

...
Часове след като станаха ясни подробности около скандалното пускане на
Коментари Харесай

Лобизъм в Темида: Скандалната Ина Лулчева излетя и от Висшия адвокатски съвет

Часове откакто станаха ясни детайлности към скандалното стартиране на независимост на Наум Шопов, при което остават подозрения за упражнено въздействие върху съда, адвокатката на артиста – Ина Лулчева, се замеси в нов скандал, написа Alarma.bg.

Още при започване на годината устата юристка била учтиво помолена да напусне управлението на Висшия адвокатски съвет, защото юристите не могли повече да понасят наглото и самовлюбено държание на тяхната колежка.

Според източниците на Alarma Лулчева се държала като застаряваща примадона и упорствала предложенията ѝ да се одобряват безрезервно от другите членове на съвета. Когато не ставало на нейното, старата юристка се сърдела като малко дете.

Друга причина сътрудниците на Лулчева да не желаят да поддържат връзка с нея бил навикът ѝ да записва диалозите, които организира. Този неин фасон стана обществено притежание от кино лентата за Антикорупционния фонд за проблемите с правораздаването на мъжа на Ивайла Бакалова – Веселин Денков – Весо Брадата.

Криейки се видимо зад желанието да бори несправедливото профилирано правораздаване, Ина Лулчева в действителност целяла да освети своя зложелател номер 1 в нишата за нерегламентирано въздействие измежду магистратите Мартин Божанов.

Именно Лулчева е дала подлата концепция на Бакалова да прави аудио- и видеозаписи на всички свои срещи с политици като Яне Янев, да пази чатовете с Мис Бикини Боряна Йовчева, да приказва клюки против някогашния министър председател Бойко Борисов и други. Наивната манекенка се подвела по акъла на манипулативната адвокатка и това в този момент ѝ коства доста паники и грижи.

Борбата на Лулчева против профилираното правораздаване била финансирана обилно от братята Бобокови, които пък търсели възмездие от някогашния властови хайлайф за позорните си арести. Източниците ни споделят, че архивите с компромати на Лулчева по никакъв начин не са скромни и могат умерено да се мерят с тези на Божанов.

От почитание към своята колежка членовете на адвокатския съвет предложили на Лулчева тя сама да подаде оставка, вместо да бъде позорно изхвърлена и сменена с някой от аварийните членове на съвета, измежду които изпъкват доста стойностни персони.

Вместо да действия правилно обаче, адвокатката не изнервила на стила си и дръпнала сякаш прочувствено, само че в действителност добре квалифицирано слово. В речта си пред общото заседание на юристите Лулчева не пропусна да спомене името на своя починал съперник за подмолно въздействие в правосъдната система Мартин Божанов – Марто Нотариуса.

 

След елиминирането на Мартин Божанов и изгубването на Пепи Еврото в този момент кръгът към Лулчева се оформя като един от главните центрове за кадруване в правосъдната система.

Именно от висотата на позицията си като член на Висшия адвокатски съвет Лулчева бе допускана до присъединяване в разнообразни парламентарни комисии и законодателни начинания, които пък ѝ подсигуряваха свободен достъп до висши магистрати и политици.

Сега с оглед осветляването ѝ като мрачен лобист в правосъдната система не е ясно какви ходове ще предприеме Лулчева. Близки до адвокатка споделят, че голямото ѝ его било мощно засегнато от случилото се и тя крои проекти за възмездие, което включва и компроментиране на неуместни сътрудници.

Ако се съди по видяното във кино лентата на АКФ по случая на Веселин Денков, Лулчева няма доста угризения и е подготвена на всевъзможни средства, с цел да реализира задачите си. Цели, които съществено се разграничават от позитивния медиен облик, който Лулчева се пробва да гради за себе си.

narod.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР