Часове преди финала за купата днес между ЦСКА-София и Арда

...
Часове преди финала за купата днес между ЦСКА-София и Арда
Коментари Харесай

Носител на купата: ЦСКА печели финала днес, а догодина - титлата

Часове преди финала за купата през днешния ден сред " ЦСКА-София " и " Арда " своето мнение даде и един от футболистите, който завоюва последната купа за ЦСКА - през 2016 година Левият бек Милен Кикарин (28 г.), който сега играе за " Спортист " (Своге), е младеж на " алените ", като даже е капитан на юношеския отбор, набор 1992 година

" Надявам се през днешния ден тимът да завоюва Купата, а следващата година да стане и първенец. ЦСКА е по-подготвеният тим, има доста добър треньор – за мен най-хубавият треньор в България, който е и извънреден мотиватор. Смятам, че ЦСКА ще победи " Арда " и ще завоюва Купата. Може би в действителност е правилно, че в ЦСКА ще е по-голямото напрежение. Предполагам и съм уверен, че по-голямата част от публиката ще е алена, което ще помогне доста за задачата ", съобщи Кикарин пред. Мачът е през днешния ден от 19:30 ч. и ще се предава директно по " Диема спорт ".

Кикарин показа и мемоари и за извоювания край с 1:0 против " Монтана " през 2016 година " Още като излязохме да загряваме, повече от половината стадион беше цялостен. Беше изключително… Не имах вяра какво ми се случва. Вече пет години този спомен не може да се не помни. Сякаш финалът беше през вчерашния ден, такива ярки мемоари имам и надали скоро ще избледнеят. Целта беше да се класираме за “Б ” група, а за купата никой нищо не беше споделил. Като излизахме на терена си личеше, че бяхме с съсловия против тимовете, с които играехме, само че въпреки всичко знаехме, че това е “В ” група. От мач на мач, изключително за Купата, си повярвахме, че чудото може да се случи. Публиката беше зад нас… беше необикновено. Спомням си, когато играхме с " Берое " в Стара Загора рейсът трябваше да спре много преди стадиона – нашите почитатели ни чакаха и не можехме да продължим пътя си ", сподели бранителят, който тогава записва 26 мача за " алените " във В група.

Той описа и за първите си стъпки в ЦСКА:  " Баща ми работеше, а мама ни гледаше с брат ми. И тя ме заведе да се запиша. Бях трети-четвърти клас, когато започнах, като първият ми треньор беше Методи Георгиев. Много желаех да упражнявам, само че тогава наборите се образуваха малко по-късно – чак 3-4 клас, а не както е в този момент, има много по-малки дечица, които имат опция да упражняват. И по този начин с тролей №5 с мама и в ЦСКА…  Преди 17-18 години, когато започнах да упражнявам на " Червено знаме ", бяхме с гуменки на асфалта. На трева не стъпвахме, играехме единствено мачовете на трева, а тренирахме на асфалт и сгурия. Но не се оплаквахме. Тогава нямаше толкоз условия, терени и т.н, които се построиха в последните десетина години. По мое време в школата бяхме по 20-30 деца, които тренирахме на 20 квадрата. Едни упражняват, други седят в профил и гледат. И след това се сменяме. Сега са прически, лъскави бутонки, тате те вози с колата… Няма да не помни, когато за първи път ми се обадиха, че ме “качват ” в първия тим. Това беше през сезон 2010/2011, когато с Милен Радуканов спечелихме Купата. Б ях още възпитаник, имах час по национални танци и ми звънна админът Кирил Костов. Каза ми, че ме викат в първия тим. Тогава целият клас се израдва… "

Бившият състезател на ЦСКА и " ЦСКА 1948 " показа и огорчението си от сегашната обстановка в българския футбол. " В България има много гении, само че стандартът на живот не им разрешава да продължат напред. Не може някой да ме убеди, че в ЦСКА и " Левски " няма гении, откакто печелят купи при подрастващите. Къде отиват по-късно обаче тези момчета?! Продължават в “Б ” или “В ” група. Оставете равнището на футбола, там заплащането е такова, че едно момче е насила да се устоя по някакъв различен метод, с цел да претърпява. И в един миг се отхвърля от футбола. Управляващите в българския футбол вместо да се подтикват младите българи, те вършат точнто противоположното. Целта е да няма българи ли?! Нямам визия в действителност... Вижда се, че школите не работят, вижда се националните тимове какви резултати имат, по кое време се трансформира шампионата – пет кръга преди края. И още не знаем дали ще има изпадащи. Смятам, че клубовете би трябвало да поддържат Димитър Бербатов. Странно ми е по какъв начин желаят да продължаваме по този метод ", разяснява Милен Кикарин.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР