Часове преди да говори пред зрители и почитатели на фотографията,

...
Часове преди да говори пред зрители и почитатели на фотографията,
Коментари Харесай

Камерата на Ивайло Зафиров обича да е фокусирана върху природата


Часове преди да приказва пред фенове и фенове на фотографията, природата или животните, Ивайло Зафиров гостува в Радио София, с цел да опише за своята пристрастеност. Той прави най-трудните фотоси, които изискват дълго обмисляне, самообладание и майсторство – (в) дивата природа.

Работил е като специалист по „ Натура 2000 “ към Министерство на околната среда и водите, в този момент се занимава с мониторинг на планове към Европейската комисия. Но и отвън специалността обича да пътешества в екзотични страни. И да снима красивото, дивото. Птици, бозайници, влечуги, земноводни, даже пеперуди и бръмбари…

Както и да взе участие в дела.

„ Биолог съм по обучение, само че откогато се помня съм природозащитник по предопределение . Природата е съществена полезност и тя би трябвало да се опазва “, акцентира Ивайло Зафиров.

И изрежда значимите фактори за добра фотография : светлина, място, неповторимия момент, който сетивата ни не записват постоянно пълноценно…

Признава, че изпитва наслаждение както от контакта с природата, по този начин и от самите фотоси, които прави и може да доставят приятност – на него, а и на други фенове.

Фотографиите стават и средство за образование, за повече осведоменост на хора, които не излизат постоянно от града.

Със фотосите се описват истории. Като видят хубостта на природата, хората се замислят “, добавя Зафиров.

Тази вечер в кино " Кабана " от 19.00 часа може да видите негови фотоси и да чуете повече от него. Колегата му Асен Игнатов пък ще приказва за спецификите на макрофотографията (на насекоми).

Чуйте целия диалог на Гергана Пейкова с Ивайло Зафиров.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР