Часове чакане на транспорт и случай с припаднала жена. Така

...
Часове чакане на транспорт и случай с припаднала жена. Така
Коментари Харесай

Как премина нощта за членовете на СИК в зала „Арена- София“: Жена припадна, а други чакаха транспорт с часове

Часове очакване на превоз и случай с припаднала жена. Така мина нощта в столичната зала Арена София, където се регистрират протоколите и се предават бюлетините от локалния избор в София.

Пристигналата на място кола за спешна помощ оказа помощ на потърпевшата, а в близост се надигна вълна от неодобрение от други хора, които към този момент бяха предали книжата и протоколите, само че към момента чакаха превоз, който да ги транспорти до домовете им.
Не стопират микробусите да ни прибират, а ни дадоха обещание че ще ни приберат. Отчели сме се отпреди два часа и няма превоз, с който да се прибера. Ето, служителите на реда споделиха че ще спомагат, само че не спомагат, аз в този момент не знам за къде е този микробус.
Любомира, член на СИК

В обстановката на Любомира се оказаха и други хора, които са били ръководители или членове на комисия и са от разнообразни региони на София.
Няма маршрутки, няма бусчета, всичко си минава пренос, всички викат, крещят, служителите на реда ни се карат, какво е това, ние да не сме говеда. Свършихме работа, в този момент по какъв начин ще се прибираме? Никой не го интересува, безусловно никаква организация
Паулина, член на СИК

Други се оплакаха от организацията преди изборите. Даниела е била ръководител на секция със 700 гласоподаватели, от тях са дали своят вот половината. Отчитането на протокола обаче се забавя, поради неточност.
Имаше образование предходната събота, което не беше проведено тук в залата, надлежно всички са позволили една и съща неточност при попълване на протоколите, т.е. те не са се справили с организацията. Тук стана още веднъж какафония кой ще влезе, кой ще излезе. Първо всеобщо са сбъркали, какъв брой би трябвало да нанесат бюлетини по протоколите, т.е. Една от грешките е, че имат три кочана. Ако се сложат по броя на кочаните, пишат едно число, а в действителност е за всеки избор е друго число.
Даниела, ръководител на СИК

Първи, още минути след 20:00 часа, се регистрираха секциите с преносими урни, както и тези в лечебните заведения.
Не бяха затруднени хората да гласоподават, а организацията в залата е доста добра, съвършена дори.
Пепа Петкова – секретар на 86-та преносима секция р-н Слатина

До 04:00 часа след среднощ Общинската изборна комисия беше приела към 600 от общо 1640 секции, а за чакащите имаше обезпечени храна и питиета.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР