Чарът на всеки град се крие именно в местата с

...
Чарът на всеки град се крие именно в местата с
Коментари Харесай

4 от най-любимите ни места около Лъвов мост

Чарът на всеки град се крие точно в местата с най-дългогодишна история, изключително в случай че тя бъде съхранена и поддържана във времето. Местата също. Точно като Лъвов мост, който преди няколко години беше напълно ремонтиран и трансфорат в пешеходна зона. Донякъде непокътнатият ретро образ го прави и един от instragrammable спотовете в София, изключително в случай че съумеете да хванете преминаващия трамвай в кадър, тъкмо както направихме ние. До самата табела на Лъвов мост.



В непосредствена непосредственост пък е едно от обичаните ни брънч места – Café 1920, където няколко е бил известният хотел „ Савоя Палас “, извънредно съвременен за времето си. Когато избира мястото, Димитър Димитров, който стои зад основаването на заведението, желае да помогне региона към Лъвов мост да си върне предходният образ. Затова в интериора има мигане към предишното с истинските тухли на постройката, мебелите, тапицирани в мек плюш и топли цветове, и голямата картина, на която се откроява зелен трамвай. Духът на предишното е съхранен и в менюто, което ни придвижва в детството, ухаещо на пържените филийки на мама, пухкавите бухти на вуйна и топлите мекици на баба, съпроводени с домашно сладко. А хубавото тук е, че даже и следобяд можем да си поръчаме някое от тези обичани наши закуски с чаша огромно капучино. И да си създадем фотография за Инстаграм, несъмнено!



Не малко цветни фрагменти във времето сме заснемали и на Женския пазар, който самичък по себе си носи своя нюанс и сексапил. И поради отрупаните с плодове и зеленчуци маси, и поради ароматите, които се носят от арабските магазини, и поради красивите къщи в този регион. Макар доста от тях да са изцяло занемарени. Но пък мястото сигурно крие доста митове и истории (вижте повече за тях ТУК), а ние пък от време на време идваме тук освен за фотоси, само че поради second hand находките, които могат да се открият из магазините в региона.



Не единствено самият пазар може да се трансформира в достоверна снимачна площадка, само че и дребните улички в близост – било то поради някоя остаряла фасада или някоя красива врата, като тази, която открихме ние. С красиви фини орнаменти и разкриваща панорама към дребен и пъстър двор. Така че потайностите на града се крият точно в тези красиви елементи, които се появяват на непредвидени места. А ние пък сме подготвени да ги създадем instagrammable, даже и да не са били такива до момента.



Аутфит: Суитшърт Adidas от District, кецове Nike от District, пола, пай тренч и очила архив на стилиста

С поддръжката на District

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР