Чамат Палихапития, милиардер и рисков капиталист, наскоро сподели мнението си

...
Чамат Палихапития, милиардер и рисков капиталист, наскоро сподели мнението си
Коментари Харесай

Планът на Ч. Палихапития за разобличаване на счупената финансова система на САЩ

Чамат Палихапития, милиардер и рисков капиталист, неотдавна показа мнението си за рецесията във финансовата система на Съединени американски щати в новия епизод на подкаста " All-In ".

Милиардерът разкритикува решението на Федералния запас (Фед) да увеличи лихвените проценти с 25 базисни пункта, наричайки го най-лошия вероятен вид.

Той предложи Фед да увеличи лихвените проценти с 50 базисни пункта, макар евентуалната суматоха, която това би могло да провокира, с цел да се разкрие какво е фундаментално счупено в системата.

Палихапития акцентира, че Фед може да се оправи с хаоса, който настава при налагането на по-високи лихвени проценти, само че не разполага с подобаващи принадлежности, с цел да се оправи с избухналата инфлация.

Той счита, че сегашната амбициозност на Фед да увеличи лихвените проценти в действителност може да навреди на стопанската система. Палихапития прикани лихвените проценти да бъдат по-големи от терминалната инфлация, което значи, че 5% ставка на фондовете на Фед е незадоволителна.

Той допусна, че за задоволително стесняване е нужен отпечатък от 5.5 % до 5.75 %, след което Фед може да реши казуса с ликвидност.


 


Палихапития доразви тезата, че непредприемането на тези стъпки може да докара до неустановеност, която има корозивен резултат върху кредитирането и поемането на риск, което в последна сметка предизвиква действителни вреди на стопанската система.

Той акцентира, че е належащо да се признае казусът с инфлация и да се подхващат решителни дейности за пречупването му.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР