Чаканите 60 електрически автобуса, които да попълнят автопарка на Градски

...
Чаканите 60 електрически автобуса, които да попълнят автопарка на Градски
Коментари Харесай

Пускат в движение 60 електробуса във Варна до февруари

Чаканите 60 електрически рейса, които да попълнят автопарка на „ Градски превоз “, ще бъдат пуснати в употреба до февруари идната година. Това сподели пред медии шефът на общинската компания „ Общински паркинги и синя зона “ Младен Иванов, съобщи кореспондент на Moreto.net.

20-те „ соло “ и 40-те „ съчленени “ електробуса най-вероятно ще дойдат във Варна при започване на октомври. Автобусите се доставят от Китай, където и са създадени. Страната на генезис обаче надалеч не значи по-ниско качество, покрити са всички европейски стандарти, безапелационни са от екипа на европроекта " Екологично чист превоз за Варна ", посредством който закупуването на ековозилата е реалност.

Новите рейсове са обезпечени с помощта на безплатно финансиране в размер на 70 млн. лв. по оперативна стратегия и 15 млн. лв. съфинансиране от общинския бюджет. Тези средства отиват още за 60 зарядни станции за електробусите, за нови трансформатори и други механически действия. Попълненията в автопарка на „ Градски превоз “ ще разполагат със системи за сигурност, които ще алармират на водача за рискове по пътя в действително време.

Зареждането на рейсовете ще се случва главно през нощта. Всеки ще разполага със зарядна станция, която ще цялостни батерията му до 5 часа. „ Съчленените “ електробуси ще могат да вършат пробег до 200 км. с едно зареждане при работещ климатик и цялостно натоварване с пасажери, а „ соло “ електробусите ще могат да изминават до 280 км. Ще бъдат инсталирани две бързозарядни станции на крайните спирки на „ Почивка “ и „ Владиславово “, които ще могат да възстановят батерията до 50% за половин час.

По-големите рейсове побират до 110 души, а по-малките до 60. Ще има обезпечени места за хора с увреждания, климатици и рампи.

Предвидено е новите придобивки на общинския транспортьор да се обслужват с машините за билетната система от остарели рейсове на „ Градски превоз “, които ще бъдат преместени за задачата. Междувременно ще се реконструира съществуващия трафопост на превозвача и ще се изградят нови трафопостове, тъй че да се обезпечат 5 мегавата мощ.

Гаранцията за всички елементи на рейсовете е 5 години.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР