Чак сега, задължителната 14-дневна карантина по отношение на коронавируса за

...
Чак сега, задължителната 14-дневна карантина по отношение на коронавируса за
Коментари Харесай

Великобритания се сети да сложи 14-дневна карантина за влизащи в страната

Чак в този момент, наложителната 14-дневна карантина във връзка с ковид за влизащи във Англия влиза в действие - от през днешния ден, 8 юни, заяви БГНЕС.
Британският вътрешен министър Прити Пател съобщи, че мярката цели да отбрани публичното здраве от опасността от случаи на импорт на ковид. Но някои браншове като туризма и авиоиндустрията предизвестиха, че ще бъдат мощно наранени от новите правила.
От 8 юни пасажерите, идващи със аероплан, ферибот или трен - в това число жители на Обединеното кралство, ще бъдат помолени да дават адрес, където ще се самоизолират.
Всеки, който идва от Република Ирландия, Каналските острови или остров Ман, не би трябвало да попълня формуляра за чужденци по въпроса с ковид.
Всички останали пасажери могат да бъдат санкционирани със 100 английски лири, в случай че не попълнят формуляра за " публично опазване на здравето на пасажери ". Ако не съумеят да дават адрес, държавното управление ще провежда настаняване за сметка на пасажера. Ще има и инспекции, с цел да се откри дали се съблюдават разпоредбите.
Подлежащите на наложителната карантина не би трябвало да вървят на работа, учебно заведение или да посещават публични места, както и да имат гости.
Преминаващите директно през страната, както и медицинските служащи са освободени от 14-дневната самоизолация.
Още: " Намаление на новите случаи на ковид в България, над 7 милиона доказани по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР