Бюст-паметник на световноизвестния оперен певец Борис Христов да бъде издигнат

...
Бюст-паметник на световноизвестния оперен певец Борис Христов да бъде издигнат
Коментари Харесай

Издигат паметник на оперния певец Борис Христов в Пазарджик

Бюст-паметник на световноизвестния оперен артист Борис Христов да бъде повдигнат в градинката пред входа на Съдебната палата в Пазарджик. Това предложение, импортирано от предприемчив комитет, следва да бъде разисквано, а евентуално - и утвърдено от Общинския съвет в града.

Идеята се разисква от дълго време, а един от основателите е ръководителят на градския парламент Хари Харалампиев. Като дълготраен правист, познаващ историята на правораздаването в района, той напомня, че Борис Христов е бил стажант-съдия в Окръжния съд на Пазарджик през 40-те години на предишния век.

Водени са диалози със скулптора Георги Чапкънов-Чапа за разработване на творбата. Има и предложение да се направи стена с имената на изявените магистрати, чийто живот е обвързван с Пазарджик.

Припомняме, че през цялата 2019 година Пазарджишкият областен съд отбелязва с поредност от събития 140 години от основаването си. Едно от тях беше символичното засаждане на 140 дървета в парк " Писковец " плюс още три в същата зелена повърхност, където е планувано слагането на мемориала.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР