Бюрото за защита на свидетелите да бъде намалено с 25

...
Бюрото за защита на свидетелите да бъде намалено с 25
Коментари Харесай

Съкращават 25 души от Бюрото по защита на свидетели |

Бюрото за отбрана на очевидците да бъде понижено с 25 души, реши Министерският съвет на съвещанието си през днешния ден. 

Одобрени са кадрови промени в Главна дирекция " Охрана " и Бюрото по отбрана на застрашени лица. Целта е да се  обезпечи дейността на ГДО по образуване и охраняване на магистрати, което постанова понижаване на щатната конструкция на Бюрото с 25 щатни бройки.

Изменението е заради приетия Закон за изменение и допълнение на Закона за отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателно произвеждане, съгласно който Бюрото по отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателно произвеждане е преобразувано в независима организационна конструкция към министъра на правораздаването.

Бюрото по защита  Преди промените в закона то бе към основния прокурор, Иван Гешев също се охраняваше от Бюрото.

Със структурата бяха свързани редица кавги, а през март 2021 г. президентът Румен Радев внесе в Конституционен съд искане за определяне на противоконституционност на обособени разпореждания от Закона за правосъдната власт и Закона за отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателно произвеждане, с които Бюрото по отбрана се дефинира като независима организационна конструкция при основния прокурор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР