Бюрата в Пловдив започват от утре продажба на преференциални карти

...
Бюрата в Пловдив започват от утре продажба на преференциални карти
Коментари Харесай

Продават от понеделник карти за ученици и пенсионери за 2023...

Бюрата в Пловдив стартират от на следващия ден продажба на преференциални карти за градския превоз за 2023 година Намалението важи за възпитаници, студенти, пенсионери, хора с увреждания, майки с деца до 3 години.

Цените за идната година  се резервират – 16 лв. на месец и 48 лв. за тримесечието, сподели Веселина Топалова, началник по продажби в „ Автобусни транспорти – Пловдив “. Фирмата е упълномощена от превозвачите, които обслужват 29 градски линии, да прави услугата по съглашение с Община Пловдив.

Гишетата са отворени на същите места, както и до момента – на ул. „ Отец Паисий “ 42, автогара „ Север “,, бул. „ Шести септември “ 45, „ Македония “ 2 /до автогара „ Родопи “/, бул. „ Освобождение “ 33 в „ Тракия “ зад „ Оазис – 5 “, на „ Байкал “ на бул. „ Цар Борис III Обединител “ и на бул. „ Източен “ 48.

 Продават и годишни преференциални карти, само че рядко някой ги купува. За съпоставяне, абонаментна месечна карта без понижение за цялата мрежа е 50 лв.. Разликата  между цените 16 и 50 лв. се покрива от бюджета на община Пловдив.

От Община Пловдив припомнят на възпитаници, студенти и пенсионери по-рано да се погрижат за транспортните документи за януари, с цел да не чакат на опашка на студа след Нова година.

Навремето за градския превоз се продаваха над 30 000 преференциални  карти, само че техният брой от много време е по-малък, тъй като доста родители карат децата си на учебно заведение с коли. Общо  през октомври са продадени 21 016 едномесечни и тримесечни карти.

Ученици са купили 7676 едномесечни карти и 750 за трите месеца, студенти – надлежно 3619 и 319, пенсионери – 6742 и 178. Най-малко са картите на майки с дребни деца – 18 едномесечни и 2 за три месеца. Инвалиди са платили 1457 карти за един месец, а 58 - за три. На хора с уреждания с придружители са издадени надлежно 181 и 16 карти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР