Бюджетният дефицит на САЩ възлиза на 2,772 трилиона долара през

...
Бюджетният дефицит на САЩ възлиза на 2,772 трилиона долара през
Коментари Харесай

Свиване на бюджетния дефицит на САЩ през 2021 г. от рекордния му размер година по-рано



Бюджетният недостиг на Съединени американски щати възлиза на 2,772 трилиона $ през фискалната 2021 година, което е много под рекордния недостиг от миналата година, само че към момента отразява втора поредна година на солидни разноски в поддръжка на семействата и бизнеса по време на коронавирусната пандемия, заяви в петък американското финансово министерство.

През фискалната 2020 година Съединените щати означиха рекорден недостиг от 3,132 трилиона $, откакто по това време федералното държавно управление стартира за първи път да харчи трескаво средства в отговор на пандемията. Спадът на недостига от 360 милиарда $ отразява възобновяване на икономическата интензивност през тази година, защото имунизацията против Covid-19 и заплащанията за облекчение на семействата помогнаха за мощно възобновяване от рецесията година по-рано.

" Днешното взаимно бюджетно изказване е още едно доказателство, че американската стопанска система е в разгара на възобновяване си “, се показва в взаимно изказване на министърът на финансите Джанет Йелън и изпълняващия длъжността началник на Службата за ръководство и бюджет Шаланда Йънг.

Постъпленията за цялата отминалата фискална година, която продължава от 1 октомври до 30 септември идната година, възлизат на общо 4,046 трилиона $, нарастване от 626 милиарда $, или с 18,3% по отношение на фискалната 2020 година, като по-високите налози върху приходите на физическите лица и бизнеса от подобряващата се стопанска система помогнаха за приходите в хазната.

Разходите за фискалната 2021 година пък скочиха с 266 милиарда $, или 4,1%, до 6,818 трилиона $, като нарастването се дължеше на продължаващите законодателно утвърждение разноски, признато за поддръжка на стопанската система през пандемията.

Дефицитът на федералния бюджет на Съединени американски щати пък се сви в границите на септември до 62 милиарда $ от 125 милиарда $ тъкмо година по-рано, достигайки най-ниско равнище от януари 2020 година
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР