Бюджетният дефицит на Русия за първата половина на годината възлиза

...
Бюджетният дефицит на Русия за първата половина на годината възлиза
Коментари Харесай

Бюджетното салдо на Русия се е влошило с над 43 млрд. долара за година

Бюджетният недостиг на Русия за първата половина на годината възлиза на 2,6 трилиона рубли (28,26 милиарда долара), като той понижава доста през юни поради намалени държавни разноски и увеличени приходи, предава Ройтерс.

За същия интервал на предходната година Русия регистрира остатък от 1,48 трлн. рубли, само че хазната на страната бе наранена от забележителните разноски за поддръжка на военната й акция в Украйна, както и от огромните западни наказания върху износа на съветски нефт и природен газ. По този метод за година бюджетното салдо се е влощило с над 4 трлн. рубли или над 43 милиарда $ по днешния курс на съветската валута към $.

Увеличаващите се разноски за защита обаче поддържат съветския индустриален бранш в придвижване, създавайки прогнози за стопански напредък през тази година и помагайки на Москва да продължи с военната си акция в Украйна.

Министерството на финансите спря да разгласява обособени месечни данни за осъществяването на бюджета в края на предходната година, само че въз основа на данните от петък Русия регистрира остатък единствено за юни от 816 милиарда рубли. Това се съпоставя с недостиг от 1 трилион рубли през април и остатък от 13 милиарда рубли през май. Месечните разноски през юни са най-ниските за тази година.

Ройтерс отбелязва, че бюджетните доходи, които не са свързани с петрола и газа в интервал от януари до юни са със 17,8 на 100 по-високи от същия интервал на предходната година. По отношение на постъпленията от посочените първични материали, които са измежду главните пера в бюджета на Русия се регистрира спад от 47 на 100 за полугодието по отношение на същия интервал на 2022 година

Разходите са били с 19,5 на 100 по-високи на годишна база през този интервал, демонстрират предварителните данни, до момента в който приходите са намалели с 11,7 на 100, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР