Бюджетната комисия заседава от рано сутринта днес, за да реши

...
Бюджетната комисия заседава от рано сутринта днес, за да реши
Коментари Харесай

Бюджетната комисия пресметна разходите за здраве, зае се с големия бюджет


Бюджетната комисия заседава от рано сутринта през днешния ден, с цел да реши снощния проблем с бюджета на НЗОК, откакто депутатите одобриха разноски, които не са заложени в актуализацията.

Както се случи с парите за пенсии, късно нощес депутатите утвърдиха доста повече заплащания, в сравнение с има заложени като запас в НЗОК. Затова сметките се върнаха в отрасловата бюджетна комисия, която се опита да балансира салдото. ГЕРБ за следващ път неодобряваха обстановката и напуснаха комисията. Заканиха се в зала да показват своите предложение, което значи, че още веднъж дебатът ще се трансформира в предизборна акция и приемането на окончателните текстове ще се проточи. Заседанието на Народното събрание би трябвало да стартира в 14.00 часа, следва и гледането на второ четене на държавния бюджет.

Не е ясно обаче по кое време ще завърши бюджетната комисия с второто четене на бюджета. Над 60 оферти за промени сред първо и второ четене са направени от депутатите, което прави приемането на актуализацията на държавния бюджет даже в отрасловата комисия доста дълъг и муден развой.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР