Бюджетната комисия в парламента да не приема предложените от Менда

...
Бюджетната комисия в парламента да не приема предложените от Менда
Коментари Харесай

Бюджетната комисия да не приема бонусите за държавни служители в бордовете на предприятия, призова Манолова

Бюджетната комисия в Народното събрание да не приема препоръчаните от Менда Стоянова и Даниела Дариткова законодателни промени, с които се връщат бонусите на държавните чиновници за присъединяване в бордове на държавни и общински предприятия. Менда Стоянова да отдръпна предлагането. Това е скандално предложение на фона на орязаните пари на децата за детски, изчезналите коли за спешна помощ и хонорари на медицинските експерти, отхвърли да се усилят заплатите на служителите на реда, неналичието на средства за хората на първа линия. Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова във връзка промени в Закона за Данък добавена стойност.

Между двете четения на измененията в Закона за Данък добавена стойност, посредством Преходни и заключителни разпореждания, се вършат промени в Закона за държавния чиновник и в Кодекса на труда, тъй че никой да не разбере, добави тя.

Манолова акцентира, че не е обяснен въпросът дали министрите и зам.-министрите ще могат да вземат участие в бордовете на държавните и общинските сдружения. Към момента има възбрана за това, само че може би още веднъж ще има зам.-министри, които да изтълкуват, че „ всички държавни чиновници “ включва и тях. По този метод през 2011 година Кирил Ананиев като зам.-министър е получил 540 хиляди лева спомагателни хонорари за присъединяване в бордове и разнообразни
бонуси, напомни водачът на "Изправи се.БГ ".

"Ясно е, че Менда Стоянова извършва задача от началника й Борисов. Ясно е, че ГЕРБ стремително се готви за избори, „ купува “ гласове на администрацията и преразпределя обществения запас през парите на българите. Това е аморално деяние в изискванията на втора вълна от COVID-19 ", безапелационна е Манолова.

По думите й хората треперят за живота и здравето си, дали ще намерят кола за спешна помощ, болнично легло, обдишващ уред и пари за PCR проби. "Когато медицинските експерти, лекарите, водачите на коли за спешна помощ, учителите, обществените чиновници, служителите на реда, всеки ден рискуват живота и здравето си, ГЕРБ и властта получават
бонуси. В същото време определените от ГЕРБ и от властта представители на властта да получават бонуси ", сподели още тя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР