Бюджетната комисия в НС изслушва кандидатите за управител на БНБ

...
Бюджетната комисия в НС изслушва кандидатите за управител на БНБ
Коментари Харесай

ПП ще ваксинира банковата система, ИТН ще я превежда по тънък лед

Бюджетната комисия в Народно събрание изслушва претендентите за шеф на Българска народна банка Андрей Гюров от Политическа партия и Любомир Каримански от Има Такъв Народ.

Още при започване на съвещанието се появи пречка в чуването. От ГЕРБ се усъмниха в квалификацията на Андрей Гюров и сходството на неговите дипломи. Депутатът от Политическа партия има докторска степен от Виенския университет, само че се оказа, че някои университети имат докторски степени за бакалаври. Гюров даде обещание да показа съответните документи. Докторските степени у нас не се признават непосредствено, предизвести Петър Чобанов от Движение за права и свободи.

Намираме се в един значим миг за стопанската система на страната и на Българска народна банка, изясни Андрей Гюров. Българска народна банка, по думите му, би трябвало да предприеме стъпки за превъзмогване на провокациите. Българска народна банка контролира и управлява банковата система в полза на вложителите, акцентира той. В момента банковата ни система е постоянна и добре капитализирана, по мнението му. В същото време са високи таксите за банковите услуги.
 Андрей Гюров влиза в борбата за началник на Българска народна банка, чака поддръжката на Българска социалистическа партия и Демократична България
Андрей Гюров влиза в борбата за началник на Българска народна банка, чака поддръжката на Българска социалистическа партия и Демократична България

Очакваме приемане на България в Еврозоната и чакаме повече бистрота в ръководството на банката

Приоритетите на Гюров са ефикасен и съвременен банков контрол, подготовка за приемане на единната валута, цифровизация. Банковата система той съпостави в равнището на имунизация -30% имунизирани против 70% невакиснирани. Отделни институции са високо имунизирани против рисковете, по думите му. При други един недобър заем може да докара до зараза. Гюров се разгласи за еднообразно строги ограничения за всички и по този начин ще е като с пандемията - ще е добре този, който съблюдава разпоредбите.

Той се афишира за нулева приемливост към корупцията. Кандидатът на Политическа партия даде обещание осведомителна акция за обществото за приемането на еврото. Андрей Гюров е и за цифрова промяна на банковия бранш. В това Българска народна банка би трябвало да има водеща, а не догонваща роля, съгласно него. Българска народна банка ще има е-деловодство. Централната банка ще изостави консерватизма си в връзката. Приоритет на Гюров е Българска народна банка да е мечтано място за работа. Модерна и транспарантна финансова среда дава обещание претендентът на Политическа партия.

Любомир Каримански счита да подчертава на неотложните ограничения, върху които би трябвало да се концентрира Българска народна банка . Българска народна банка ще поучава държавното управление за справяне с рецесиите, стана ясно от думите му. Приоритет е влизане в Еврозоната, институционалното модернизиране на централната банка.
 Каримански се среща с Българска социалистическа партия и Демократична България за избора си за шеф на Българска народна банка
Каримански се среща с Българска социалистическа партия и Демократична България за избора си за шеф на Българска народна банка

Реалистично е да приемем еврото, Българска народна банка е готова, дотогава във валутния ръб

Икономиката е изправена пред редица провокации, посочи Каримански, като е обезпокоен за растежа и растежа на инфлацията. Любомир Каримански дефинира работата на Българска народна банка като вървене по доста тъничък ле д, като е значимо да се знае къде желаеме да стигнем, по какъв начин да минем по тънкия лед и да стигнем здрави. Затова банката би трябвало да следи разнообразни сюжети, през които можем да минем и по какъв начин Централната банка да ги преодолее.

Каримански желае настоящ Национален проект за въвеждане на еврото в България. Необходима е процесуална полемика, резултатите от която да бъдат адресирани към обществото, съгласно него.

Той се афишира за оценка на потребностите и разпределен на подобаващи спомагателни надзорни запаси, в това число обезпечаване на принадлежности и ръководство на процеса на риска. Колкото повече се задълбочават геополитическите рецесии, толкоз по-бързо би трябвало да се минимизират рисковете. Освен общоприетите модели, той ще търси и ексцентрични решения за уязвимостите на банковата система.

Каримански към този момент има създаден модел за усилване на банковия контрол.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР