Бюджетът за 2020г. няма да реши проблемите на хората. Продължава

...
Бюджетът за 2020г. няма да реши проблемите на хората. Продължава
Коментари Харесай

Стоян Мирчев: Моделът на ГЕРБ и Борисов е да всяват разделение


Бюджетът за 2020г. няма да реши проблемите на хората. Продължава неналичието на промени. Няма решение на казуса с ниските приходи на голяма част от българите. Всеки ден има митинги, свързани със обществени проблеми и ниски приходи. Здравната система продължава да не действа, макар че бюджетът за опазване на здравето пораства “. Това съобщи пред Българска национална телевизия националният представител от " Българска социалистическа партия за България " Стоян Мирчев, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Той изясни, че различният бюджет на Българска социалистическа партия е предложил решение на огромна част от проблемите в страната. „ Имахме редица ограничения за повишение пенсиите на възрастните хора, за решение на демографската рецесия, за унищожаване на плоския налог “, напомни Мирчев. Социалистът обясни предлагането на Българска социалистическа партия 1/5 от налозите да остават в общините: „ Това ще помогне за понижаване на неравенствата в общините. Разделението сред районите в България е толкоз огромно, че младежите се изтеглят от по-бедните общини. В България това се случва с ужасяващи темпове “. Той даде образец с община Силистра, от която по думите му напущат над 2 хиляди трудоспособни индивида на година.

„ Моделът на ГЕРБ и Борисов е да всяват разделяне. Не става дума единствено за ляво и дясно, а за село и град, за млади и остарели. Редица ограничения на Българска социалистическа партия за поддръжка на младите бяха отхвърлени от ръководещите с претекстове, че не са препоръчани ограничения за възрастните. Когато предложихме минималната пенсия да стане 300лв, ГЕРБ опълчиха самите пенсионери един против различен “, сподели Мирчев.

Народният представител разяснява, че ГЕРБ ръководи мълчешком с поддръжката на Движение за права и свободи: „ Не е ли задкулисие това, което вършат Движение за права и свободи и ГЕРБ в последните 2 години- с постановления на Министерски съвет са раздадени над 1 милиарда лева на общини на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Движение за права и свободи видимо бяха срещу бюджета на ГЕРБ, само че когато гласоподаваха с негативен избор, доста дребна част от тяхната група участва в залата и по този метод мина бюджета на ГЕРБ “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР