Бюджетът на София е, меко казано, несоциален. Винаги в основата

...
Бюджетът на София е, меко казано, несоциален. Винаги в основата
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Бюджетът на София е несоциален

Бюджетът на София е, меко казано, несоциален. Винаги в основата на проблемите е бюджетът - неговата конструкция, до какъв брой се отделят задоволително средства за обществени услуги - детски градини и ясли, приюти, съобщи в студиото на " Още от деня " претендентът за кмет на " Левицата " Ваня Григорова.

По думите ѝ, бюджетът на София би трябвало да се реформира по този начин, че да дава отговор на потребностите на софиянци. Бюджетът за тази година би трябвало да се поддържа, само че по-важният бюджет е този за 2024 година

По отношение на " дупките " в бюджета на градския превоз Григорова разяснява, че няма страна, в която той да не се субсидира:

" Това, което би трябвало да се направи, са спомагателни инвестиции, тъй че да се закупят спомагателни рейсове, тролейбуси, трамваи с цел да се задоволят потребностите на столичните поданици. Но в случай че не обърнем внимание на заетите в градския превоз, няма да има кой да ги кара. Увеличение на заплатите, фрапантно възстановяване на изискванията на труд, тъй че тези хора да бъдат стимулирани да работят пълноценно и да не си потеглят. "

Според Григорова, бюджетът на София може да се усили през спомагателни дотации, като тя даде образец с градове в Европа, в които градският превоз е изцяло безвъзмезден и добави, че тази мярка би имала както обществен, по този начин и екологичен резултат.

" Докато не създадем условия, задоволително добър градски превоз, няма по какъв начин хората да оставят колите си. Около 80 хиляди коли влизат всекидневно в столицата. Ако имаме задоволително добър градски превоз, тези хора няма да карат колите си и да се чудят къде да паркират. "

По думите ѝ, когато човек желае да реализира нещо, той може да употребява както синдикални механизми, по този начин и политически:

" От през днешния ден към този момент не съм чиновник на КТ " Подкрепа ". По самодейност на президента Димитър Манолов, ние се разделяме, което не значи, че аз се деля със синдикализма, тъй като синдикализмът не е специалност, а е идея и предопределение. "

По отношение концепцията за " въздушни коридори " в София, Григорова посочи, че има поради да се запазят съществуващите зелени коридори. Там, където има терени и те са зелени площи, би трябвало да се закупят от общината, с цел да останат такива и да спре презастрояването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР