Бюджет 2019 се гледа по време на сериозно социално напрежение.

...
Бюджет 2019 се гледа по време на сериозно социално напрежение.
Коментари Харесай

Как ще живеем с Бюджет 2019?

Бюджет 2019 се гледа по време на съществено обществено напрежение. Протестите на майките на деца с увреждания против вицепремиера Валери Симеонов не стихват Как ще живеем с Бюджет 2019 и какви са сметките на властта разясниха в утринния блок на Нова телевизия Добрин Иванов от Асоциацията на индустриалния капитал, Ваня Григорова от КТ „ Подкрепа” и икономистът Лъчезар Богданов.

„ Не желаеме политическа рецесия и нови парламентарни избори, тъй като това е обвързвано със закъснение на икономическото развитие”, изясни Добрин Иванов.

Ваня Григорова поддържа изказванието за предварителни избори, само че съобщи, че държанието на Симеонов е неприемливо и той е трябвало да се извини още през цялото време.

„ Обикновено по-големи промени се вършат, когато има хора, които да ги желаят и да оказват напън. Промяната няма да се случи на самите жълти павета, а със съответните промени в законодателството”, разяснява пък икономистът Лъчезар Богданов.

Според Добрин Иванов това, което в този бюджет е положително, е повишението на приходите и това, че Брутният вътрешен продукт е плануван реалистично. От Асоциацията на индустриалния капитал не са съгласни и с повишението на заплатите в държавната администрация, както и в бранш „ Сигурност”. „ Смятаме, че заплатите в бюджетния бранш могат да бъдат увеличени с доста повече от 10%, в случай че бъдат осъществени съответните съкращения и понижения на броя и числеността в държавната администрация”, разяснява Иванов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР