Бяла Слатина отбеляза тържествено годишнината от Независимостта на България, научи

...
Бяла Слатина отбеляза тържествено годишнината от Независимостта на България, научи
Коментари Харесай

Бяла Слатина отбеляза тържествено годишнината от Независимостта на България /снимки/

Бяла Слатина означи тържествено годишнината от Независимостта на България, научи BulNews. С концерт на Трио „ Сопрано “, на централния площад в града, стартира вечерта, в която със специфична гала тържествено и доста вълнуващо бе маркирана 115-та годишнина от оповестяването на независимостта на България. Събитието, което се организира за първи път в нашия град, събра десетки поданици и посетители на общината, които бяха впечатлени от военния обред по време на церемонията, изпълнен от представителните роти от 10-ти  механизиран батальон – Враца и Представителен духов оркестър на Сухопътни войски.
Официални лица на празничната проверка- заря бяха: Инж. Иво Цветков - кмет на община Бяла Слатина, Надя Донкинска - регионален шеф на област Враца, Веселка Борисова - Председател на Общински съвет Бяла Слатина, Кметовете на кметства от община Бяла Слатина.
В словото си по случай празника инж. Цветков сподели:
" В дни като днешния би трябвало сме горди с историческото дело на нашите предшественици!
Техният пример  за любов към Родината и единение сочат посоката, по която би трябвало да продължим да пишем историята на модерна България- с вяра и самочувствие за почтена европейска страна. Защото, с цел да можем да променяме към по-добро живота си, имаме потребност от повече почитание и откровеност между тях!
Нека  си напомним мъдрите думи от Манифеста на цар Фердинанд от историческия 22 септември 1908 година: „ Нищо не би трябвало да пречи за преуспяването на България! “
Разделението не е било и няма да бъде сполучлива формула в политиката и събитията отпреди 115 години го потвърждават.
Днес 115 години по-късно знаем, че „ Независима България значи достолепие, отговорност, правдивост, вероятност “.
Нека помним, че от напъните на всички ни зависят бъдещето и просперитетът на Родината ни  и да се присъединим с дейностите си към девиза от 1908-ма, оставен, с цел да ни води напред: „ Да живее свободна и самостоятелна България! Да живее българският народ! ”
" В единението е нашата мощ “!
Вечерта приключи с красива фойерверк- стратегия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР