Бяла пяна покрива един от най-известните плажове в Индия за

...
Бяла пяна покрива един от най-известните плажове в Индия за
Коментари Харесай

Токсична пяна покри индийски плаж

Бяла пяна покрива един от най-известните плажове в Индия за четвърти следващ ден, създавайки нова заплаха от замърсяване за страната, предава Агенция Франс Прес.
Децата играят и си вършат селфита в облаците от бели мехурчета на плажа Марина, макар че пряната има остра миризма и на риболовците е казано да не влизат в морето наоколо до нея.

VIDEO: Polluted playground.

Children and adults frolic in a white froth caused by pollution on a beach in Chennai, India.

A mixture of sewage, industrial waste and sea water churned up by the surf is believed to cause the foamy discharge pic.twitter.com/3y74WrsVQa
— AFP news agency (@AFP) December 2, 2019
Лекарите предизвестяват, че пяната може да аргументи проблеми с кожата. Според локалните медии, тя се образува всеки мусонен сезон, само че тази година е изключително рискова.
Предупрежденията наподобява не са стигнали до стотиците фамилии, които посещават най-дългия градски плаж в Индия, оставяйки децата щастливо да скачат в цялостната с отрови пяна.

People play on as foam covers Chennai beach, India pic.twitter.com/cNYJyU3VbD
— CGTN (@CGTNOfficial) December 2, 2019 Съветът за надзор на замърсяването в щата Тамил Наду съобщи, че проучва проби от пяната, която се е популяризирала на няколко километра по плажа.
" Определено не е добре хората да влизат в пяната, само че те просто не осъзнават рисковете ", споделя Правакар Мишра, академик от Националния център за крайбрежни проучвания в Ченай, съгласно който облаците от пяна нарастват през последните години.
Според Мишра огромна част от пяната идва от остатъците от миещи препарати, които се смесват с други боклуци.
Само 40% от канализацията в Ченай и други огромни градове получава вярно филтриране. " Останалото се влива в морето и резултатът е налице “, споделя ученият Правакар Мишра.

" Замърсяването в този момент е по-голяма опасност за плажовете на Индия от покачващите се морета ", сподели Мишра, като акцентира проблемите с канализацията, микропластмасата, която убива рибата и торбичките и чашките, които покриват пясъка.
Само преди дни доброволци създали акция по почистването на плажа в Ченай. Само за 2 часа те събрали близо един той пластмаса и други боклуци.

#India - Toxin-laced bubbles cause pollution hazard on Indian beach.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР