Бяхме на крачка да хванем избягалия затворник Пелов. Това заяви

...
Бяхме на крачка да хванем избягалия затворник Пелов. Това заяви
Коментари Харесай

Валентин Радев: Бяхме на крачка да хванем избягалия затворник Пелов


Бяхме на крачка да хванем избягалия пандизчия Пелов. Това съобщи министърът на вътрешните работи Валентин Радев в Бургас, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

Радев посочи, че е почнала инспекция в полицията в Ботевград за случая, след което ще стане ясно дали ще има осъдени и уволнени. Проблем бил дефицитът на фрагменти в района.

Министър Радев обаче беше безапелационен, че криминалисти са следели избягалия пандизчия Владимир Пелов и са били покрай залавянето му.

„ Като свършим разбора ще решим има ли виновност, кои лица не са си свършили работата, за какво не сме ние, които сме преварили този, който го умъртви, за какво и той е ранен, тъй като това са български жители, кой е нарушител, кой не е - вземат решение други. Ние сме тези, които пазим всички и трябваше ние да стигнем до него и аз ви споделих - това е уверението, което получих от цялото управление, за което не мога да ви предам, тъй като е оперативно, само че те ми споделиха ние бяхме безусловно на крачка, само че по този начин се случи ”, добави Валентин Радев.

Той не даде отговор до каква степен е стигнало следствието с другия избягал пандизчия, защото оперативната активност по издирването продължава. В отговор на рецензии, че е имало сигнал за Пелов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов посочи, че полицията в Ботевград била реагирала в точния момент при получен сигнал за укриването на Пелов в барака в гората. На въпрос за какво пандизчия дегизиран с качулка и брада е обитавал свободно 40 дни, Маринов посочи, че има бегълци, които съумяват да се укриват даже с години.

Критиките са безпощадни, в това число и от хора, които са работили в системата и доста добре знаят по какъв начин се работи в такива случаи. Лесно е да се подлага на критика, само че е мъчно да се запазят експертите и да се даде кураж да работят ”, означи основният секретар.

Брифингът на Министерство на вътрешните работи беше след нормална среща на виновните органи за застраховане на туристите през сезона. На съвещанието в постройката на ОД на Министерство на вътрешните работи участваха кметове, регионалните шефове на Бургас, Варна и Добрич, началници на районни ръководства, представители на охранителни компании.

Очите и ушите на Министерство на вътрешните работи и този сезон ще бъдат близо 1000 камери в Бургас и 350 в курорта Слънчев бряг. Според вътрешния министър лятото ще бъде безвредно и обезпечено за туристите край морето. 758 са командированите от вътрешността служители на реда в бургаския район, към румънски и чешки служители на реда пък ще се причисли и една двойка униформени от Германия. В Добрич ще работи конна полиция, а във Варна велополицаи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР