Бяха възстановени криптоактиви на стойност около $200 милиона от лицата,

...
Бяха възстановени криптоактиви на стойност около $200 милиона от лицата,
Коментари Харесай

Oasis възстанови откраднато крипто на стойност $200 милиона на потърпевшите

Бяха възобновени криптоактиви на стойност към $200 милиона от лицата, виновни за хакването на моста Wormhole.

Хакът беше едно от най-големите в историята на промишлеността. Платформата за децентрализирани финанси (DeFi) Oasis, създадел на софтуера на портфейла, използван от хакера предприе стъпки за експлоатиране на личния си портфейл, откакто получи утвърждение от Британския висш съд.

Според Oasis на 2 февруари 2022 година Върховният съд на Англия и Уелс е наредил на компанията да възвърне избрани активи, свързани с адреса на портфейла, употребен за експлойта на Wormhole.

Oasis са употребявали Oasis Multisig и упълномощена от съда трета страна, с цел да изпълнят правосъдното предписание.

След това възобновените активи са трансферирани в портфейл, следен от упълномощената трета страна и Oasis няма по-нататъшен надзор или достъп до тези активи.


 


Според данните на Oasis възобновените активи са на обща стойност 3,213 RETH и 120,695 WSTETH на стойност почти $198 милиона към оня миг. След това активите са били трансферирани в портфейли, принадлежащи на Jump Trading, компанията майка на Wormhole.

Jump Trading, която по време на хака даде обещание да размени откраднатите активи на стойност към $320 милиона, към момента не е коментирала контраексплоатацията все още на писане на публикацията.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР