Бях в ситуация, в която трябва да обяснявам защо не

...
Бях в ситуация, в която трябва да обяснявам защо не
Коментари Харесай

Започвам с някакви боклуци там! Главният прокурор показа скандален ЧАТ БЛИЦ TV

„ Бях в обстановка, в която би трябвало да изяснявам за какво не са ме умъртвили. Предвид обстановката бях решил да се погрижа първо за околните си. Никой не може да ме уплаши, като основен прокурор. Страхливият умира всеки ден, а смелият един път. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев по време на ексклузивен брифинг. 

„ В един интервал от време близки за мен хора бяха в чужбина. След като бях в Съединени американски щати по този начин се промени обстановката. И спирам дотук “, показа още той.

„ Мислех, че всичко е завършило с това, само че то е започвало. Сутринта си видях известието от лицето Борислав Боби Сарафов. Той изясни, че нямало какво да направи, нещо от рода „ разбери ме “ и т.м. Казах му, че нещата, които написа не са верни. Реших, че има прочувствени аргументи. Отварям скоби, че надали неговото изказване е в съгласие с вътрешните правила за медийни изяви “, описа още Гешев.

„ Вторник разбрах, че отива при Силвия Великова да уреди нещата с бананарката. Попитах по какъв начин си е уредил присъединяване при нея и той сподели, че са му споделили, че би трябвало да отиде и чака позвъняване.

Явно въпросът не търпеше отсрочване. След това има едно забавно изявление, поучително. Там той споделя, че обмисля дали да не желае оставката на Ясен Тодоров. Попитах го какви са аргументите, тъй като Ясен Тодоров не е направил нищо неправилно. Той сподели, че някой би трябвало да изгори или нещо такова. В сряда получих позвъняване от шеф на кабинета ми, че е внесъл искане за освобождение на Ясен Тодоров заради медийни изяви, които не са съгласувани. Стигаме до четвъртък – госпожа Габриел.

Говорих доста по тази тематика.

Обадих се на госпожа Деси Атанасова. Познавам доста политици, магистрати, хора и в това няма нищо неприятно. Не е въздействие да разговаряш с хора, а да се поддадеш на напън. Стана ми ясно какво се случва. Това невиждано политическо обединяване и че за това са знаели дребен кръг от хора, евентуално лицето Бойко Методиев Борисов и още няколко индивида. В събота трябваше да съм на конференция в Порто. За да спечелиш време, тъй като всеки час е скъп, би трябвало да покажеш избрани неща “, описа Гешев.

„ Готов съм да си подам оставката, само че ми би трябвало заслужен „ екзит “, разкри той.

„ Звъннах на лицето Борислав Боби Сарафов и питах „ к’во става “ и той сподели, че това е ситуацията. Още от четвъртък ми беше ясно, че това е опит за преодоляване от политическата мафия на правосъдната власт “, изясни още той.

В събота вечерта се прибрах и получих заплашително писмо, което ще видите, че в случай че не си подам оставката до 10 часа в понеделник някой ще натисне копчето „ ентър “. Да натиска каквото желае, изобщо не ме интересува. Ао желаеха да овладеят прокуратурата, трябваше да изчакат да създадат държавно управление “, сподели още той.

Гешев е провел доста диалози с американски магистрати, както и с членове на Висш съдебен съвет. Те са му звъняли да не се отхвърля.

„ Казвах да всички си другари „ край “, в името на спокойствието. Трябваше ми време и всеки час е от голяма важност. Един от диалозите беше с господин Йордан Стоев, че какво е това дето сте пуснали и той ми сподели: „ Еми не знам, не съм го чел, дадоха ми го “. Казаха ми, че е хубаво да се забележим като си дойда. Казах му, че желая заслужен „ езкит “, писах му, че се предавам

„ Няма да си подам оставката и стартирам с някакви отпадъци там “, сподели той.

 

 

„ Господ ме санкционира с глупави врагове. Разговорът беше дълъг, ще го чуете. Не мога да помня детайлности. Той ми изясни, че всичко се подслушва. Попитах от ДАНС ли и той сподели, че несъмнено се сещам. Но не се тормозя, тъй като няма от какво “, разкри още той.

„ Казах, че ще помоля Ясен Тодоров да си подаде оставката с ясната концепция, че няма да му кажа. Сарафов ми се обади да ми каже, че сме другари, дружно сме, прегрупираме се “, показа още Гешев.

Той е подлъгал и водачът на ГЕРБ, че има желание да подаде оставка.

„ Пратих палец на Борисов и получих усмивка. Явно нещо беше радостен. На мен не ми беше радостно “, сподели основният прокрурор и сподели СМС-а.

В събота вечер той е получил позвъняване от служителка, на която е предадена флашка.

„ Това било гаранция, че по този начин няма да трансформира решението си за понеделник и имало доста други такива неща. Помолих да отвори плика и да чуе какво има. Тя сподели, че това най-вероятно е диалог сред мен и господин Стоев, който тя познава от доста години. Приех го като следващия опит да бъда сплашен и стимулиран да извърша това, за което ме притискат. В понеделник помолих сътрудника ми да смъкна записите. Помолих Сарафов да седне против мен и го попитах по какъв начин е, той вика: „ добре “. „ Еди кой си, би ли ми дала телефона “, споделих и му пуснах записа пред всички. Този запис е пуснат откакто съм снел десетки уточнения и желаех да го чуят от мен, а не тълкования и неистини “, разкри той.

„ Той сподели: „ Не мога да чувам повече това “, седнал съм няколко минути и сподели, че е помярско да се записват сътрудници. Да, един помяр не е записал. Той напусна не толкоз благополучен, колкото гневен. Попитах всички дали някой мисли като господин Сарафов. После излезе на брифинг да каже, че се случва застрашен от мен. Аз се усещам застрашен от Лили Иванова. По какъв метод му е обезпечена защита, не мога да кажа, само че се веселя, че Зарков го пази. Получих позвънявания от няколко публицисти и разнообразни хора с погрешни догатки. Това беше тайна доктрина “, описа още основният прокурор.

„ Надявам се индивида да е обезпокоен откровено, а не от нещо друго, което не се е случило. В идващите дни той подава голям брой сигнали “, продължи той.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР