Бягствата от затвора са особено актуална и чувствителна тема в

...
Бягствата от затвора са особено актуална и чувствителна тема в
Коментари Харесай

Силвестър Сталоун – Бяга от затвора

Бягствата от пандиза са изключително настояща и сензитивна тематика в България, а в този момент в цялостен синхрон със обстановката в страната по кината върви екшън трилъра на същата тематика „ Невъзможно бягство 2: Хадес ”. Е, има известни разлики. Във кино лентата занданът, от който би трябвало да се бяга, е високотехнологична цитадела подземен и няма доста общо с релативно лесните за изплъзване родни клетки. У нас от пандизите се изплъзват разнородни рецидивисти, а в „ Невъзможно бягство 2: Хадес ”, пътят към свободата е извървян от легендата Силвестър Сталоун. Слай продължава да потвърждава, че на 71 години още може да оперира в жанровото пространство на екшън киното.

В истинския “Бягство от пандиза ” участваха Арнолд Шварценегер и Силвестър Салоун. Филмът направи 137 милиона $ и стимулира основаването на цели две продължения. Но този път без “Австрийският дъб ” Арнолд. Сега обстановката е напълно под контрола на Сталоун. Сюжетът дава обещание втурване в дебрите на престъпния свят. Години откакто е излязъл от невъзможния за бягство затвор, Рей Бреслин (Сталоун) провежда отряд от най-висока класа, само че когато един от тях изчезва, той е заставен да се върне в пъкъла, от който беше излязъл един път, с цел да избави приятеля си от бруталната бойна площадка, позната като Хадес.

Силвестър Сталоун ще навърши 72 години на 6 юли, само че продължава да бъде в превъзходна физическа форма и да взе участие в наситени с каскади и тупаници екшън филми. Той няма никакво желание да се пенсионира. След “Бягство от пандиза 2 ” публиката ще го гледа в “Крийд 2 ”, който е част от боксовия франчайз “Роки ”. В “Крийд 2 ” младият Адонис Крийд ще се изправи против Виктор Драго – синът на Иван Драго. В “Роки 4 ” точно Драго умъртви на кръга Аполо Крийд – бащата на Адонис. Сталоун ще се завърне в ролята на Роки Балбоа, който е наставник на Адонис, а Долф Лундгрен повтаря ролята на съветското чудовище Иван Драго.

Извън киното, Слай усети жегата от феминистките акции #MeToo и #Time’sUp, които стартираха като дълго чакана отплата със полови хищници от Холивуд като Харви Уайнстийн и се изродиха в радикални извършения по мразене и гонене на мъже. Преди дни юристът на Сталоун за следващ път отхвърли обвинявания против екшън звездата, повдигнати от жена, поискала анонимност. Сега полицията в Лос Анджелис проверява случая, а представител на Слой дефинира това като опит да се задоволи жаждата на поколението #MeToo за наказани мъже.

Още в края на предходната година английското издание The Daily Mail разгласява история, в която се разказва по какъв начин през 1986-а година Силвестър и неговият телохранител Майкъл Де Лука са принудили 16-годишна фенка на звездата да прави секс с двамата и са я заплашили да си мълчи. Според публикацията жертвата е подала тъжба в полицията. Тогава представител на Сталоун отхвърли обвиняванията в особено изказване до Hollywood Reporter. “Статията е смехотворна, а историята е изрично подправена. Никой в никакъв случай не е знаел за тази история, до момента в който не я видяхме оповестена. Господин Сталоун за пръв път чува за сходни обвинявания. В нито един миг от живота си,, Силвестър Сталоун не е бил издирван от полицията или, който и да е било различен по отношение на такива обвинявания ”, се споделяше в известието.

Слай Сталоун е прочут с необичайния си старт в шоубизнеса. Преди да прекрачи прага на огромното кито, той се е пробвал в софт порно промишлеността, където взе участие в палавата секс комедия “The Party at Kitty and Stud’s ”. Евтината еротика е преименувана на “The Italian Stallion ” откакто Слай реализира международен триумф и самопризнание с боксовата драма “Роки ” през 1976-а година. През 80-те и 90-те той се утвърждава като една от най-големите звезди на планетата и взе участие в двете си иконични поредици – “Роки ” и “Рамбо ”. Легендарният му екшън статут е валидиран и от други жанрови класики като “Кобра ”, “Танго и Кеш ”, “На върха ”, “Катерачът ”, “Разрушителят ”, “Специалистът ”, “Атентатори ” и “Съдия Дред ”. Сталоун сподели и прочувствен диапазон отвън мъжкарските стандарти в полицейската драма “Копланд ”.

Ще прави “Рамбо 5 ” и “Непобедимите 4 ”

Наскоро стана ясно, че Силвестър Сталоун няма желание да изоставя печелившите си поредици. Вече са доказани “Рамбо 5 ” и “Непобедимите 4 ”, като първият ще бъде и режисиран от него. Сталоун написа сюжети и режисира още от 70-те години на предишния век. Номиниран е за сюжета на класиката “Роки ”, а в режисьорското му портфолио влизат заглавия като “Роки 2 ”, “Роки 3 ”, “Да останеш жив ”, “Рамбо ” от 2008-а, “Непобедимите ” и други. Слай е бил няколко пъти в България, където снима доста от сцените за продълженията на своята ансамблова екшън екстраваганца “Непобедимите ”, събрала на едно място имена като Шварценегер и Брус Уилис.

ЗА НЕГО

Голям другар и бизнес сътрудник

През 90-те години Слай ми беше по едно и също време другар, бизнес партьнор и конкуренция. Заедно със Шварценегер и Сталоун се състезавахме за огромни екшън функции и съответните възнаграждения. Тогава беше друга ера. Сега всичко е толкоз друго. Развлекателната промишленост се промени трагично. Но носталгията по 90-те си остава. Те двамата с Арнолд бяха мускулести мъжкари, само че аз имах поредицата “Умирай мъчно ” в портфолиото си. “Планета Холивуд ” пък беше прелестно бизнес начинание, което в действителност стана международно разпознаваемо. Да се работи със Слай е наслаждение. Имали сме и несъгласия, само че всичко неприятно е забравено.

БРУС УИЛИС, АКТЬОР И ПРОДУЦЕНТ

Един от последните същински мъже на Холивуд

Изключително доста почитам Силвестър Сталоун. Свързва ни дълго другарство, работили сме дружно, имаме доста общи ползи в региона на благотворителните акции. В “Специалистът ” направихме много прелестен тандем, аз не си падам доста по екшъните, само че този се получи, а Сталоун в действителност се показа като огромен експерт и благородник. На неговите години той продължава да бъде един от най-активните хора в шоубизнеса. А аз бих споделила, че е и един от последните същински мъже на Холивуд.

ШАРЪН СТОУН, АКТРИСА

Харесвам го, тъй като и той побеждава

Винаги съм харесвал Слай, той е победител. Имаме прелестни връзки и дългогодишно другарство. И той е твърдо нюйоркско момче като мен. Много се веселя на неговия триумф, “Роки ” и “Рамбо ” са филми, които улавят мощния и непреклонен американски дух и демонстрират за какво Америка е била велика и би трябвало още веднъж да бъде велика!

ДОНАЛД ТРЪМП, 45-И ПРЕЗИДЕНТ НА Съединени американски щати
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР